Laat de afgedekte vloer niet verstikken

Artikel delen

Een snelle doorlooptijd van je (ver)bouwproject? Lever nieuwe én bestaande vloeren en trappen netjes en onbeschadigd op. Als je een niet-doorgedroogde ondergrond hermetisch afdekt, kunnen echter aftekeningen en verkleuringen ontstaan. Hout en parket bevatten namelijk altijd wel een percentage vocht. Net als nieuwe tegelvloeren en bestaande vloeren boven een vochtige kruipruimte. Voorkom discussies en herstelkosten: kies voor PrimaCover Evapo. Met dit lichtgewicht damp-open afdekvlies laat je de vloer niet verstikken. Zelfklevend, dus ook veilig voor trappen.

Afdekvlies

PrimaCover Standard universeel zelfklevend afdekvlies beschermt vloeren en trappen

Verkleuringen in de voegen

AfdekvliesVerkleuringen in de voegen van keramische tegels ontstaan wanneer je de droogtijd van de lijm of de voegen onvoldoende in acht neemt. Als je deze afdekt met een dampdicht materiaal, verzamelt het uittredende vocht zich in de voegen. Minuscule kalkdeeltjes zorgen daar voor kringen en verkleuringen. PrimaCover Evapo zelfklevend afdekvlies laat de keramische ondergrond veilig doordrogen, zonder verkleuringen in de voegen.

Hout en parket

Afdekvlies

Bestaande vloeren en trappen van hout en parket bevatten altijd wel een bepaalde hoeveelheid vocht. Zou je deze luchtdicht afdekken, dan kan het hout verstikken, met zwarte oxidatie tot gevolg. Ook recent behandeld hout of parket moet kunnen uitdampen om vlekken te voorkomen. Zit er een kruipruimte onder de vloer? Hoe ouder het pand, hoe groter de kans dat de kruipruimte vochtig is. In al die situaties is PrimaCover Evapo de logische veilige oplossing voor het damp-open beschermen van de ondergrond.

Afdekken met PrimaCover Evapo

Zodra de vloer of trap volgens de voorschriften betreden mag worden, kun je hierop PrimaCover Evapo aanbrengen. Dankzij de dampdoorlatendheid van 70gr/m2/24uur krijgt de ondergrond de kans om door te drogen, terwijl vuil, verf en vocht geen schade kunnen aanrichten. De beschermende structuur van het polyestervlies voorkomt bovendien mechanische beschadigingen door puin, vallend gereedschap, ladders, steigers en werkschoenen.

Afdekvlies

Primaverde BV
www.primacover.com