Duurzaam en circulair bouwen met K-VISION kozijnen

Artikel delen

Sinds 1969 is profine Nederland, met de merknaam K-VISION Kozijnen, actief op de nieuwbouw- en renovatiemarkt met onderhoudsvriendelijke kunststof producten voor de buitenschil van gebouwen. Als onderdeel van de profine Group GmbH, wereldwijd marktleider op het gebied van kunststof profielen, focust het bedrijf nadrukkelijk op duurzaamheid, circulariteit en innovatie, qua bedrijfsvoering, werkwijze én producten. Het meest actuele bewijs daarvan vormt K-VISION ReFrame; ’s werelds eerste circulaire kunststof kozijn dat is samengesteld uit 100% gerecycled materiaal. Reframe is sinds 2020 toegepast in meerdere projecten in Nederland en Duitsland.

Lage Uw-Waardes

Wie kiest voor K-VISION Classic, Trend, Cube en/of Cube-City, is verzekerd van de best passende uitstraling met alle gemakken van kunststof. De kozijnen dragen bij aan een lage energierekening en een aangenaam binnenklimaat dankzij de uitstekende thermische eigenschappen. Afhankelijk van de uitvoering zijn Uw-waarden van ca. 1,1 W/m2K met dubbel glas en zelfs ca. 0,8 W/m2K met triple glas mogelijk. Met deze Uw-waarden worden de BENG-eisen.

Circulair

K-VISION ReFrame, is ‘s-werelds eerste circulaire kozijnprofiel gemaakt van 100 procent gerecycled kunststof uit het eigen profine recyclingprogramma. Door de innovatie proCoverTec kleurlaag mooi, toepasbaar in diverse bouwstijlen en UV- bestendig. Tevens extreem robuust en duurzaam. Verkrijgbaar op projectbasis. ReFrame is in 2021 bekroond met diverse awards waaronder de Rethink Award.

Duurzame keuze

Ook de standaard series van K-VISION zijn een duurzame keuze. Het profiel kent een betere isolatie, een extreem lange levensduur, heeft minder onderhoud nodig en heeft een Total Cost of Ownership die aanmerkelijk lager is dan kozijnen van aluminium of hout.

K-Vision
www.k-visionkozijnen.nl