Multifast vanaf de tekening tot op de steiger

Artikel delen

Opgericht in 1985 is Multifast uitgegroeid tot een bekende speler in de markt voor bevestigingsmaterialen. Daarnaast is Multifast Holland b.v. sinds 2015 specialist op het gebied van luchtdicht bouwen. Met momenteel tien werknemers bedient Multifast de professionele eindgebruiker van klein naar groot. Door persoonlijk contact, transparantie, korte lijnen en eerlijkheid, staan ze bekend in de markt als professionals. De continue kennisdelingen tussen producent en leverancier, Belgaclima, zorgt ervoor dat alle uitdagingen tot een goed einde worden gebracht.

Luchtdicht bouwen is letterlijk het koppelen van luchtdichte elementen onderling. Dit is gelijk een belangrijk punt in het gehele proces. Want wie zegt dat alle onderdelen ook daadwerkelijk luchtdicht zijn? Multifast kijkt naar alle onderdelen die de schil sluiten. Het is essentieel om leveranciers mee te laten varen in het gedachtegoed van de aannemer om samen het gestelde resultaat, de Qv;10 waarde, te behalen. Het koppelen van een zeef naar een vloerdeel is dan weliswaar goed te doen, maar de zeef blijft lek. Met dit gedachtegoed is het van essentieel belang tijdig professionals als Multifast erbij te betrekken. Luchtdicht bouwen doen zij namelijk samen.

Vroegtijdig overleg

Door Multifast mee te laten kijken vanaf de start, zullen de meeste uitdagingen aan het licht komen. Gezamenlijk detailleringen doornemen en kijken wie voor welk onderdeel verantwoordelijk is. Vervolgens wordt er een plan gemaakt. Het plan wordt uitgewerkt op de details die beschikbaar zijn. Er wordt eenvoudig duidelijk gemaakt met kleuren en tekst wat bij welke positie toegepast moet worden.
Samen met technische adviseurs van Multifast zullen er, indien nodig, gesprekken worden gevoerd met leveranciers van aannemings- of bouwbedrijven. Hierbij kan gedacht worden aan houtskeletbouwers, leveranciers van (stel)kozijnen en dakkapelspecialisten. Door deze onderdelen met de gestelde eisen luchtdicht in te kopen zijn ze al op de goede weg. Uiteraard worden deze ingekochte onderdelen in overleg met zowel de aannemer als de leverancier tijdens het productieproces gecontroleerd. Indien gewenst kunnen hier rapportages van gemaakt worden.

Uitvoeringsbegeleiding

Zodra het bouwproces gaat beginnen zullen de mensen van Multifast aanwezig zijn op gestelde momenten om de luchtdichte koppelingen tussen de luchtdichte elementen te begeleiden. Door een opleiding op de bouwlocatie met de desbetreffende uitvoerende applicateurs van de aannemer gaan ze van start. Door tijdig tussentijdse controles uit te voeren houden ze de kwaliteit op het gewenste niveau.
Daar waar de aannemer geen mogelijkheid heeft om de applicatie van de luchtdichting membranen uit te voeren is het mogelijk dit uit handen te geven. Multifast beschikt over een netwerk met applicateurs die sinds jaar en dag hiermee bekend zijn. Ondanks dat laatste, blijft Multifast hierin een controlerende factor om de kwaliteit te waarborgen. Onderaannemers die werkzaamheden in de luchtdichte schil uitvoeren zoals installateurs of elektriciens, zullen ook tijdens dit proces worden begeleid en geholpen.

Blowerdoortest

Om aan te tonen waar met z’n allen geëindigd is met betrekking tot de luchtdichting, kan via Multifast een blowerdoortest worden aangevraagd. Ook hier zijn er een tweetal bedrijven die samenwerken met Multifast. Doordat ze standaard eventuele lekkages opsporen door rook of thermografie, wordt dit proces een onderdeel van het leerproces.

Kortom…

Multifast is de juiste partner in het gehele proces om te voldoen aan de gestelde eisen. Door niet alleen als leverancier te functioneren maar door gezamenlijk het gehele proces vanaf de tekentafel tot letterlijk op de steiger te doorlopen, is het bedrijf inmiddels uitgegroeid tot professionals op het gebied van onder andere luchtdicht bouwen. Slagende blowerdoortesten met als eindresultaat een comfortabele woning die aan alle eisen voldoet voor de uiteindelijke gebruiker is hun doel. Bent u benieuwd of nieuwsgierig wat Multifast voor u kan doen bij uw projecten? Neem dan hier contact op met Multifast. Het gehele voortraject is kosteloos en vrijblijvend.

Multifast
www.multifast.nl