Vincent, de nieuwe naam in warmtepompen

Artikel delen

Itho Daalderop bracht in april 2022 haar nieuwste innovatie op het gebied van warmtepompen op de markt: Vincent. Deze (inmiddels vierde generatie) warmtepomp bestaat enkel uit een binnenendeel en is daarom uitermate geschikt voor typisch Nederlandse (rijtjes)woningen. Zowel voor nieuwbouw als bestaande bouw.

warmtepomp

Doordat de warmtepomp volledig binnen wordt opgesteld, is er geen ruimtebeslag in de tuin en is er geen sprake van geluidsoverlast voor omwonenden. Vincent benut primair energie uit de buitenlucht en vult deze, indien beschikbaar, aan met energie uit de ventilatie-retourlucht. Doordat de ventilatie zelfstandig blijft werken worden overventilatie en bijbehorende tochtklachten voorkomen. Vincent is met de optioneel verkrijgbare dakdoorvoer eenvoudig te plaatsen en bespaart direct fors op het gasverbruik en de CO2-uitstoot.

Door het ontbreken van een buitendeel speelt Vincent in op de Nederlandse bouw, waarin veel woningen dicht op elkaar zijn gebouwd. Dit maakt Vincent heel geschikt voor grootschalige verduurzaming. Nederlandse woningen zijn bovendien compact van formaat. Zo ook de zolders. Ook daar speelt Vincent op in. Gerelateerd aan zijn vermogen is dit namelijk de kleinste warmtepomp in zijn soort. Met 4,5 kW biedt Vincent het juiste vermogen voor de bestaande bouw in een hybride opstelling. Hierbij werkt Vincent samen met elk merk en type cv-ketel en afgiftesysteem.
Voor nieuwbouw heeft de warmtepomp samen met het voorraadvat slechts een vloeroppervlak van 60×60 cm, waarmee de grootste hoeveelheid warm tapwater op het kleinst mogelijke vloeroppervlak wordt gerealiseerd.

Itho Daalderop
www.ontmoetvincent.nl