Solide recyclebaar afdekmateriaal pantsert de bouwplaats

Artikel delen

Ram Board is een zeer solide recyclebaar afdekmateriaal voor de bouwplaats. Het is gemaakt van 100% gerecycled karton en kan meerdere keren worden gebruikt. Ram Board pantsert de ondergrond. De speciale structuur van geperst karton biedt namelijk een hoge mate van bescherming aan uiteenlopende soorten oppervlakken gedurende elke bouwfase. Dankzij het slimme ontwerp voorkomt Ram Board zelfs schade aan wanden.

Ram Board praktijkproject – vloer nieuwbouw beschermen – rol afdekmateriaal

Ram Board praktijkproject – vloer nieuwbouw damp-open beschermen

Duurzaamheid

Het komt steeds vaker voor dat opdrachtgevers eisen stellen aan duurzaamheid tijdens bouw- en onderhoudswerkzaamheden. Speciaal voor die situaties is Ram Board ontwikkeld. Het is de recyclebare oplossing voor bouwers, afbouwers, installateurs, stukadoors en schilders. Omdat Ram Board bestaat uit 100% gerecycled en recyclebaar karton, past dit afdekmateriaal in een circulaire economie. Dat wil zeggen dat een product is samengesteld uit grondstoffen die volledig kunnen worden hergebruikt.

Ram Board afdekmateriaal – Ram Jamb profielen kozijnbeschermer

Beschermende kwaliteiten

Het belangrijkst bij een afdekmateriaal zijn natuurlijk de beschermende kwaliteiten. Ram Board heeft een structuur die bestaat uit meerdere lagen geperst karton. De Amerikaanse ontwikkelaars noemen dit Flex Fiber technologie. Dat zorgt voor een hoge mechanische belastbaarheid. Daardoor weerstaat Ram Board zelfs de impact van hoogwerkers en kleine bouwmachines. Ram Board is langdurig bestand tegen vloeistoffen. Bovendien is Ram Board damp-open. Dit afdekmateriaal is dus geschikt voor ondergronden die niet helemaal zijn doorgedroogd, zoals stortvloeren en nieuwe keramische tegelvloeren.

Ram Board – solide bescherming tegen zware belasting – praktijkproject – nieuwbouw

Verwerking

De verwerking gaat soepel. Ram Board laat zich goed uitrollen en neerleggen. Bij meerdere banen is 10 centimeter overlap al voldoende. Door de naden te fixeren met Seam Tape ontstaat een ononderbroken oppervlakbescherming. Net als Ram Board afdekmateriaal is ook Seam Tape na gebruik volledig recyclebaar.

Ram Board rollen afdekmateriaal vloerbescherming – praktijkproject nieuwbouw

Wanden en kozijnen

Niet alleen vloeren, maar ook wanden en kozijnen lopen risico tijdens bouw, afbouw en onderhoud. Opspattend cement of zelfs de kleinste tik van een steiger, kruiwagen of gereedschapskist resulteert in een ontsierende beschadiging op de muur. Om dit te voorkomen, is Ram Board voorzien van een ingebouwde oplossing: unieke vouwlijnen over de gehele lengte. Daarmee vormt u zonder moeite een haakse opstaande plint van naar keuze 17, 60 of 80 centimeter hoog. Voor de bescherming van kozijnen zijn er ook Ram Jamb solide klemprofielen. Net als Ram Board vloer- en wandbeschermer zijn Ram Jamb kozijnbeschermers gemaakt van 100% karton en na gebruik volledig recyclebaar.

Informatie

Ram Board is verkrijgbaar bij uw professionele bouwmarkt, ijzerwarengroothandel of schildersgroothandel. Meer informatie over het Ram Board assortiment vindt u op www.ramboard-protection.com.

Primaverde BV
www.ramboard-protection.com
verkoop@primaverde.nl
+31 (0)416 – 820248