Met kant-en-klare pasta creëer je eenvoudig een unieke betonlook-wand

Artikel delen

Er zijn diverse producten op de markt voor het afwerken van wanden in betonlook. Forbo Eurocol maakt het de klant wel heel gemakkelijk met WallDesign. Een kant-en-klare pasta die je – na doorroeren – zo uit de emmer op de wand aanbrengt. Dankzij de prettige verwerkingseigenschappen niet alleen aantrekkelijk voor stukadoor en tegelzetter, maar ook voor de handige doe-het-zelver.  

een man die een muur plamuurt

Een duidelijke verwerkingsbrochure neemt je in zes stappen mee naar het fraaie eindresultaat. Alles wat je moet weten, staat erin: bijvoorbeeld gereedschap, laagdiktes en droogtijden. WallDesign biedt de verwerker alle ruimte om er een eigen creatieve touch aan te geven. Wil je een betonlook-wand die modern strak oogt, of juist een meer industriële uitstraling met grovere slagen? Met de dunne, uitstekend smeerbare pasta is het fluitje van een cent. Zo ontstaat in twee of drie lagen een unieke betonlook-wand waarop de wensen van de klant en de hand van de vakman of doe-het-zelver fraai tot uiting komen.

Vier grijstinten

Uiteraard gelden voor een goede verwerking een aantal randvoorwaarden. Zo moet de ondergrond goed vlak, stabiel en schoon zijn. Is de wand sterk zuigend, dan moet deze worden voorgestreken met 099 Dispersieprimer. Na het aanbrengen van een eerste dekkende laag WallDesign volgt een tweede en desgewenst een derde, afhankelijk van de gewenste structuur en het betoneffect. Door tussentijds schuren, creëer je extra diepte en kleurnuances. Naar eigen smaak kan de wand worden afgelakt met 308 WallDesign Finish of 311 TopCoat. WallDesign is verkrijgbaar in vier stijlvolle grijstinten en wordt geleverd in emmers van gerecyclede kunststof.

walldesign

Forbo Eurocol Nederland B.V.
www.eurocol.nl
www.eurocol.nl/walldesign-brochure