Sterk(e) gecombineerde concepten

Artikel delen

Twee jaar na de introductie van de nieuwe overkoepelende naam CPG Europe (voorheen Tremco illbruck) is het tijd voor de volgende stap. CPG brengt haar sterke merken onder één vlag naar de handel, bouw en industrie. Na twee jaar werken zijn de productmerken illbruck, Nullifire en Flowcrete volledig op stoom en kan de toegevoegde waarde van CPG zichtbaar worden gemaakt.

brandbeveiligingMet illbruck biedt CPG oplossingen voor het afdichten, verlijmen en isoleren van kozijnen en ramen en gevelconstructies. Nullifire biedt passieve brandbeveiliging met brandwerende staalcoatings en afdichtingen. Met productmerk Flowcrete zijn daar slimme concepten voor naadloze gietvloeren, ondervloersystemen en vloeren voor onder andere parkeergarages aan toegevoegd.

CPG (her)kent de uitdagingen van de prefab industrie als het gaat om de aansluitingen in het element en de aansluitingen tussen het element en de bouwkundige constructie. Dit alles doet het bedrijf conform wet- en regelgeving met betrekking tot wind- en waterkering, luchtdicht bouwen en brandveiligheid.

Gecombineerde concepten

De ontwikkelingen in de bouw volgen elkaar in rap tempo op, denk aan de verduurzamingsopgave, het woningtekort, het verlagen van faalkosten en toenemende onderhoudskosten. Bovenal blijven de toenemende eisen en veranderende behoeften van de afgelopen jaren een hoofdrol spelen en wordt de zorgplicht van gebouweigenaren een steeds actueler onderwerp. Om voor te lopen in deze ontwikkelingen zet CPG de komende jaren sterk in op gecombineerde concepten als duurzame totaaloplossingen voor de prefab industrie op het gebied van luchtdichting, wind- en waterkering en bouwkundige brandveiligheid, maar ook op het gebied van het verduurzamen en onderhouden van bestaande bouw.

De drie merken maken het voor CPG mogelijk om gecombineerde concepten naar de bouw en industrie, en daarmee ook naar de handel, te brengen. Met de koppeling van merken voegt CPG echte waarde toe aan een bouwproject. CPG stond al bekend om haar gevelafdichtingen en bouwkundige brandveiligheid, daar zijn oplossingen voor vloeren bijgekomen om hiermee een nog waardevollere partner voor klanten te worden.

Als ketenpartner levert CPG een belangrijke bijdrage aan het verduurzamen van bestaande bouw. CPG voorziet in hoogwaardige oplossingen voor de gebouwschil, het interieur, functionele openbare ruimtes en de bouwkundige brandveiligheid.

Garanties op projecten

Als specialist op het gebied van luchtdichting en passieve brandveiligheid verleent CPG ook garanties op de toegepaste systemen. Daarvoor schrijft het bedrijf technische adviezen voor de bouwer op basis waarvan ze ook garanties afgeven. Dat kan voor een enkele toepassing, bijvoorbeeld de gevelconstructie, maar ook geeft het bedrijf gecombineerde garanties af als er verschillende concepten van CPG in een bouw zijn toegepast. Met die adviezen en garanties kan de bouwer vervolgens aantonen dat het werk volgens de norm is uitgevoerd, een aspect dat met de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen alleen maar belangrijker gaat worden. De bouwer moet dan namelijk zelf aantonen dat het werk volgens de eisen van het Bouwbesluit is uitgevoerd en daarvoor kan hij de garanties gebruiken. Om de aannemers daarbij te ondersteunen, heeft CPG nu al praktische Wkb- checklists samengesteld.

cpg group

Fabrikant én adviserend partner

cpg groupBehalve een sterk distributiemodel hanteert CPG Europe ook een actieve pull-strategie om, samen met de handel en bouwers, projecten op te pakken. Zo kan de rol als technisch specialist en adviseur optimaal worden ingevuld. Deze adviserende rol maakt CPG alleen maar interessanter voor gesprekspartners. Daarnaast verricht CPG gedurende het gehele project tussentijdse controles op de bouwplaats uit. Hierbij wordt er gekeken of er tussentijdse aanpassingen nodig zijn. Middels digitale rapportages worden waarnemingen vastgelegd in een rapport.

De komende jaren wordt flink ingezet op het slimmer en efficiënter maken van de supply chain van CPG op Europees niveau. Door de logistieke keten slimmer te maken, kunnen CPG de goede beschikbaarheid van haar producten blijven garanderen.

Over CPG Europe

Constructions Products Group Europe (CPG) is een producent van chemische bouwoplossingen waaronder voegafdichting, verlijming en isolatie, passieve brandbeveiliging, hoogwaardige vloeren, vochtbescherming en dakoplossingen. Bij CPG weten ze dat het succes van een bouwkundig project afhangt van meer dan alleen de producten die gebruikt worden. Ook vakmanschap, kennis, inzicht en ervaring zijn nodig om ervoor te zorgen dat de producten optimaal worden ingezet. CPG werkt daarom aan de toekomst met behulp van hun innovatieve benadering en duurzame oplossingen.

cpg

CPG Europe
www.cpg-europe.com/nl