Vertraging of gedoe op je project voorkomen?

Artikel delen

Wie kent het niet, die groene verlichting op al die bouwplaatsen? Maar wist je dat BouWatch meer doet dan dat? Met hun totaaloplossingen bewaken ze de voortgang van jouw project. Je wilt namelijk geen vertraging of gedoe op jouw project door diefstal, fraude of vandalisme, want het project moet op tijd af én binnen budget blijven.

Bouwplaats beveiliging

In 2008 worden de eerste mobiele BouWatch camerasystemen op verschillende bouwplaatsen in Nederland ingezet. Sinds die tijd is het bedrijf gegroeid van een mastenverhuurder tot een totaaloplosser waarbij ze software, hardware, meldkamer en liveregistratie integreren. Er zijn vestigingen in Nederland, Duitsland, België, Engeland, Frankrijk en Spanje en daar komen dit jaar nog vier nieuwe landen bij. 

Bouwplaatsbeveiliging om risico te beperken

Diefstal heeft vaak verregaande gevolgen. Niet alleen directe schade, namelijk de kosten van het vervangen van de gestolen spullen, maar ook indirecte schade, omdat je in sommige gevallen niet verder kunt met je werk. Hierdoor kan je project vertraging kan oplopen. Die kosten zijn natuurlijk vele malen hoger dan alleen de directe schade. Tel daar de lange levertijden en dure materiaalkosten bij op en dan snap je waarom bouwplaatsbeveiliging eigenlijk een must is. Of het nu gaat om het beveiligen van de kleine bedrijventerrein of complexe locaties, kortlopende of langdurige projecten, voor elk project heeft BouwWatch de juiste oplossing. Verandert de situatie op jouw terrein? Dan veranderent het bedrijf eenvoudig met je mee. De oplossingen zijn uitermate flexibel, waardoor gemakkelijk kan worden op- en afgeschaald. Vanuit de meldkamer in Apeldoorn is er 24/7 opvolging van alarmmeldingen door onze getrainde centralisten. Als het nodig is, kan de politie via LiveView meekijken en direct actie ondernemen.

Bouwplaats beveiliging

Bouwplaatsregistratie voor een veilige werkomgeving

Een veilige werkomgeving begint met weten wie er op je bouwplaats aanwezig is. Met Bouwplaats Check-in van BouWatch, een van de grootste registratiesystemen binnen de bouw, zorgt BouWatch ervoor dat de verplichte controles en registraties zo eenvoudig mogelijk worden geregeld, terwijl je wel voldoet aan de wet. Je wilt ook zeker weten dat alle arbeidskrachten goed voorbereid de bouwplaats betreden, omdat je verantwoordelijk bent voor de veiligheid op de bouwplaats. Met Safety Check-in (een module van Bouwplaats Check-in) volgen jouw arbeidskrachten de veiligheidsinstructie en projectintroductie online. Dit kan in meerdere talen waarmee je voor beter begrip van de instructies zorgt en de veiligheid vergroot. Optioneel kan een kennistest afgenomen worden om te waarborgen dat de instructies zijn begrepen, zodat je gegarandeerd alleen geïnstrueerde arbeidskrachten op de bouwplaats hebt.

Toegangscontrole

De bouwplaats strenger beveiligen voor onbevoegden is mogelijk door een fysiek toegangscontrolesysteem in te zetten. Met de BouWatch TurnStile regel je makkelijk en snel het toegangsbeheer tot de bouwplaats. Het is een plug en play systeem met een slimme app. Het systeem registreert de aanwezigheid, maar zorgt er ook voor dat sommige ruimtes of locaties niet zomaar toegankelijk zijn voor onbevoegden.

Branddetectie en ontruiming

Wanneer er onverhoopt toch een incident plaatsvindt op de bouwplaats, hoe alarmeer en informeer je jouw medewerkers dan op een snelle manier? Met het EN54-gecertificeerde draadloze brandmeld- en ontruimingssysteem WES dus. Het systeem is modulair uit te breiden en volledig autonoom met een accuduur van 3 jaar. Met de ontruimingsmelders kan snel alarm geslagen worden. De geïntegreerde sirene en flitser zorgen ervoor dat iedereen wordt gewaarschuwd. Er is zelfs een speciale knop waarmee er direct een melding naar de Bhv’er gestuurd kan worden! De draadloze rookmelders zijn speciaal ontwikkeld voor de bouw. Dus je hoeft niet bang te zijn dat er direct een melding komt als er geboord wordt. Kortom: een systeem dat jouw bouwplaats weer een stuk veiliger maakt! Bovendien ben je verzekerd van een betrouwbare installatie, want BouWatch is Kiwa gecertificeerd.

Bouwplaats brandbeveiliging

Advies op maat

BouWatch levert advies op maat en zeker bij uitgebreide opdrachten kan dit niet vanachter een bureau. Daarom komt een van de beveiligingsadviseurs naar de locatie om zo het beste beveiligingsplan op te stellen. Daarmee onderscheidt het bedrijf zich en het is niet voor niets dat we met veel opdrachtgevers inmiddels een langdurige relatie hebben. Met minimale inspanning, maximaal beveiligd!

BouWatch
www.bouwatch.nl