Consolidated Nederland slaat de handen ineen met stichting Rotterdamse Dakendagen

Artikel delen

Dakdekkers en duurzaamheid. Waarschijnlijk niet voor iedereen een vanzelfsprekende combinatie, maar bij Consolidated gaan ze hand in hand. Voor hun opdrachtgevers is het bedrijf continu op zoek naar duurzame oplossingen. Circulariteit en multifunctioneel gebruik van  het dakoppervlak is een must, zeker in onze Nederlandse steden. Alleen al in Rotterdam ligt 18,5 km² aan plat en ongebruikt dak. Daar moeten we iets mee!

Nederlandse steden worden voller en voller; verharding en verdichting zijn aan de orde van de dag en ruimte wordt schaarser. Maar wat als we de horizon letterlijk verbreden en het op hoger niveau zoeken? Bovenop daken is immers nog veel ruimte beschikbaar. Het tweede maaiveld is een enorm bouwrijp gebied waarvoor legio producten en systemen denkbaar zijn.

De stichting Rotterdamse Dakendagen deelt die mening. Deze stichting wil bewustwording creëren over het gebruik van daken, met de nadruk op dichtstedelijke gebieden. Denk hierbij aan het reduceren van “urban heating”, het creëren van daktuinen voor sociaal maatschappelijke doeleinden en het gebruik van groene, gele en blauwe daken voor het winnen- en gebruiken van energie.

Voor Consolidated is stichting Rotterdamse Dakendagen hiermee een ideale partner. Met dezelfde duurzame visie dagen de twee partijen woningbeheerders uit om tijdens de verduurzamingsslag van gebouwen te kijken naar verschillende mogelijkheden. Want naast isolatie is er op daken nog veel meer mogelijk.

Vóór dit kan gebeuren is het echter wel van belang om te onderzoeken of het dak geschikt is voor multifunctioneel gebruik en hoe verduurzaming het beste kan worden aangepakt. Het creëren van een multifunctioneel dak begint immers bij de basis; de dakopbouw!

Om direct aansluiting te vinden met de Rotterdamse Dakendagen én om klanten te informeren over multifunctioneel gebruik van daken en de belangrijke aspecten hiervan, organiseert Consolidated Nederland op 16 juni a.s. het kennisevent “Duurzaam het dak op” voor haar relaties. Tijdens het event vertellen een aantal toonaangevende sprekers over het belang van het multifunctioneel gebruik van daken in de toekomst. Ook bespreken ze hoe je als gebouwbeheerder daken eenvoudig kan verduurzamen met diverse oplossingen.

consolidated

Consolidated
www.consolidated.nl