Grijp nooit meer mis: altijd het juiste zaagblad

Artikel delen

Bij de aankoop van zaagbladen voor multitools is het voor een vakman belangrijk om te weten welk aansluitsysteem zijn multitool heeft. Daarmee voorkomt hij dat hij de winkel verlaat met de verkeerde producten en dus een miskoop doet. Qblades heeft voor ieder systeem zaagbladen die naadloos passen op elk type multitool zodat professionals zorgeloos aan de slag kunnen.

tabel“Het gebeurt nog regelmatig dat gebruikers van een multitool misgrijpen omdat ze niet weten welk aansluitsysteem hun machine heeft en een willekeurig zaagblad kopen. Met als gevolg dat het niet optimaal functioneert of zelfs helemaal niet op hun multitool past. Dat kunnen ze voorkomen door vooraf na te gaan welk aansluitsysteem hun gereedschap heeft”, zegt Benjamin Graef van Qblades.

Heldere en praktische informatie

Qblades helpt door duidelijke communicatie richting dealers en eindgebruikers. Graef: “Zo hebben we een brochure met daarin een overzicht van de verschillende aansluitsystemen en daarnaast de type zaagbladen die daarop passen. De typeaanduiding staat vervolgens ook op de verpakking van de zaagbladen. Zo helpen we de eindgebruiker in het maken van de juiste keuze.” Maar ook richting de dealers communiceert Qblades veelvuldig. “Zij hebben meer dan alleen onze producten in de winkel of op voorraad en wij waarderen een goed advies aan de eindgebruiker. Dus ook dealers moeten de verschillen weten tussen de aansluitsystemen Starlock, Starlock Max, Starlock Plus, Multimount, OIS, Open Back, Supercut en de daarbij passende producten om goed te kunnen adviseren.”

Voor iedere klus het juiste zaagblad

Hout of een dunne spijker doorzagen is iets anders dan harde metalen of steen bewerken. Voor een optimaal gebruik en lange levensduur van de zaagbladen voor een multitool is het daarom belangrijk om bij de keuze ervan rekening te houden met de klus die geklaard moet worden. Qblades heeft voor iedere klus het juiste zaagblad en geeft gericht advies.
“Onze zaagbladen zijn gemaakt van vier verschillende uitgangsmaterialen, die allemaal hun eigen kwaliteiten hebben. Om gebruikers te helpen bij het maken van de juiste beslissing, communiceren wij duidelijk op de verpakkingen waarvoor de bladen gebruikt kunnen worden”, zegt Benjamin Graef.

Gespecialiseerd team

Daarnaast is het gespecialiseerde team van Qblades op talloze manieren bereikbaar voor vragen en advies. “Met onze producten, informatie en persoonlijke dienstverlening helpen we dealers en gebruikers van multitools om de juiste keuzes te maken voor het beste zaagresultaat.”

Groter en breder assortiment 

“Hoewel we voor alle merken en aansluitsystemen continu nieuwe en verbeterde zaagbladen ontwikkelen, hebben we recent breed ingezet op ons programma voor Starlock Plus. De prestaties van veel multitools verbeteren sterk waardoor ze voor een steeds grotere groep professionals interessanter worden”, zegt Benjamin Graef.Zaagbladen

Verbeterde prestaties

De groeiende populariteit van multitools wordt volgens Graef deels veroorzaakt door verbeterde accuprestaties van de machines. “Daarnaast verbeteren wij de kwaliteit van onze zaagbladen continu zodat voor steeds meer professionals de multitool een standaard wordt”.

Carbide en diamant

Met name bij de carbide zaagbladen ziet Qblades een toenemende interesse, “We hebben sinds enkele jaren al korte carbide zaagbladen in ons assortiment, waar we nu ook verlengde carbide bladen aan hebben toegevoegd. De enorme hardheid van de vertanding van deze zaagjes, in combinatie met de hoge hittetolerantie, maakt de carbide zaagbladen geschikt voor toepassing op bijvoorbeeld ferrometalen en RVS-schroeven.”
Diamant zaagbladen zijn geschikt om stenen en voegen te bewerken. Deze hebben een langere levensduur dan de hardmetalen variant. Graef: “We merken dat, mede dankzij die hoge kwaliteitsstandaard en de grotere variatie van onze zaagbladen, de vraag onder specialisten het afgelopen half jaar flink is toegenomen.”

Voorraad en plastic-vrije verpakkingen, een bewuste keuze 

Schaarste van materialen en producten komen we nu overal tegen en is een grote uitdaging voor de hele bouwsector, of het nu gaat om bouwmaterialen of gereedschappen. Qblades heeft altijd geïnvesteerd in een ruime voorraad en is overgestapt op plastic-vrije verpakkingen, daar kan nu iedereen van profiteren.
Overal zie je producten duurder worden of zijn zelfs helemaal niet meer beschikbaar. Transport, brandstof, uitgangsmateriaal, alles wordt duurder en de klant betaalt de rekening of staat met lege handen op de klus. “Als merk hebben wij altijd ingezet op beschikbaarheid om schommelingen in de vraag op te kunnen vangen. Zelfs in tijden van schaarste kunnen we het complete assortiment snel uit voorraad leveren!”Verpakking
Alle zaagbladen worden geleverd in 100% plastic-vrije verpakkingen. Op deze manier neemt het merk verantwoordelijkheid voor een beter milieu. Daarnaast is het hersluitbare doosje gebruiksvriendelijk en voorzien van duidelijke productinformatie. Kortom, een voordeel voor alle gebruikers.
Voor het gehele assortiment geldt:  Bij aankoop van 10 zaagbladen, altijd 1 gratis!
Qblades is verkrijgbaar via de professionele vakhandel in Nederland.

Qblades
www.qblades.nl