Veilig werken op deugdelijke trappen, ladders en steigers

Artikel delen

Op een steiger werk je makkelijker en veiliger dan bijvoorbeeld met een trap of ladder. Dat neemt niet weg dat voor veel werkzaamheden een trap of ladder het beste hulpmiddel is, denk aan het werk van glazenwassers, schilders, bouwvakkers, dakwerkers en elektriciens en andere beroepen. “Maar dan wil je wel een betrouwbare, veilige steiger, ladder of trap en geen exemplaar waar op voorhand van alles om te doen is qua veiligheid,” benadrukt Mischa Bos, Sales Manager bij Solide en DAS ladders.

Ladder
“Onlangs mocht ik in Barendrecht bij STE een cursus inspectie draagbaar klimmateriaal volgen. Daar werd mij bijvoorbeeld duidelijk dat een trap of ladder niet alleen dat vernuftige instrument moet zijn waar je veilig je werk mee kunt doen, het is ook een instrument dat elk jaar nagekeken en gekeurd moet worden. Want op het gebied van veiligheid en deugdelijkheid kunnen geen compromissen worden gesloten.”

Solide en DAS bieden producten die met de hoogste kwaliteit gefabriceerd worden. Zo is de DAS-felsverbinding® de referentie in de sector. Al sinds 1975 wordt deze techniek door DAS Ladders toegepast en vandaag de dag is elk product uit eigen huis gefelst. Het resultaat zijn sterke en duurzame klimmaterialen met een mooie afwerking. De DAS-felsverbinding® is uw garantie op een sterke, duurzame en perfect afgewerkte ladder!

De producten van Solide en DAS beschikken tevens over een veelheid aan praktische eigenschappen, waar de gebruiker direct voordeel van heeft. Zo zijn de meeste producten voorzien van een PU-coating. Tijdens het productieproces worden de industriële ladders, trappen en andere constructies afgewerkt met een transparante polyester coating. Onbehandeld aluminium geeft zwart af, maar de beschermlaag zorgt ervoor dat de gebruiker geen zwarte handen meer heeft. Daarenboven worden extreme buitentemperaturen bij het aanraken van de ladders verzacht.

Kortom: veilig, betrouwbaar en praktisch. Om dit te onderstrepen: op de producten krijgt men 10 jaar productgarantie.

Solide N.V.
www.solide.com
DAS
www.dasladders.be