Gecertificeerde enkelbescherming met Buckbootz bANg guardz®

Artikel delen

Buckler Boots introduceert met de Buckbootz bANg guardz® BSH014 een waterdichte en comfortabele instapper met enkelbescherming, die voldoet aan de Europese AN-normering. Daarmee laat Buckler Boots zich wederom zien als belangrijke innovator op het gebied van veiligheidsschoeisel voor professionals in bouw, GWW, agrarische sector, offshore en industrie.

werkschoenen

Na de introductie van de Buckbootz BBZ8000 veiligheidslaars in 2020 en de volledige range high visibility waterdichte Buckz Viz veterschoenen en instappers in 2019 is Buckbootz bANg guardz® de volgende belangrijke innovatie van deze producent. “Wij innoveren sinds onze start in 1998 continu in nieuwe producten. Daarnaast verbeteren we ook ieder jaar bestaande assortimenten. Zo willen we voorop blijven lopen in de markt”, zegt Bas van den Beukel, managing director van Buckler Boots.

WerkschoenGoede enkelbescherming is volgens Buckler Boots nog een ondergeschoven kindje op de markt. Vallen, struikelen en uitglijden zijn de meest voorkomende ongelukken in de bouw. Goed schoeisel, inclusief de maximale normering anti-slipzool en de enkelbescherming, helpt tegen verzwikken en de kans op blessures en uitval van professionals. De nieuwe schoen is samen met de vetervariant BSH012 de eerste AN-gecertificeerde instapper op de markt. AN-certificering vereist een impact kracht van 10J en een beschermd oppervlak van 6 cm bij schoenmaat 43.

Het geheim van Buckbootz bANg guardz® zit niet alleen in de enkelbescherming zelf, maar ook in de positionering van het stretchgedeelte van de schoen. Dit stretchgedeelte zit traditioneel aan de zijkanten, maar biedt volgens de certificerende organisaties niet voldoende stevigheid voor de enkelbescherming.

Werkschoen

Door het elastiek naar de voorzijde van de bovenkant van de instapper te verplaatsen, kan de enkelbescherming optimaal in de schoen geplaatst worden. Vervolgens is de zijkant van de schoen van leder gemaakt en hierin is de enkelbescherming verwerkt. Daardoor zijn de enkels van de drager optimaal beschermd.

WerkschoenDie aanpassing gaat niet ten koste van het gebruiksgemak van de schoenen.  Enkelbescherming is weliswaar een belangrijke toevoeging, maar die mag niet betekenen dat concessies gedaan worden aan andere usp’s. Zoals een 100% waterdicht bovenwerk, ademende voering, olie- en hittebestendige non marking zool (HRO) en een 100% metaalvrije anti-penetratie tussenzool.

De Buckbootz bANg guardz® veiligheidsschoenen zijn nu verkrijgbaar.

logoBuckbootz
www.buckbootz.nl