“We helpen bouwers om schoner, makkelijker en goedkoper te werken”

Artikel delen

Ontegenzeggelijk zorgt de wetgeving voor een stevig duwtje in de rug van Wattsun, ontwikkelaar van een draagbaar en compact batterijsysteem voor de bouwplaats. De eisen om emissievrij te bouwen leiden namelijk automatisch tot het gebruik van elektriciteit voor materieel en gereedschappen in plaats van de inzet van benzine- en dieselaggregaten. Ook zonder dat duwtje heeft de onderneming de wind in de zeilen, simpelweg omdat veel bouwers de Wattsun inmiddels hebben ontdekt vanwege de praktische voordelen. Overal stroom op de bouwplaats, in de bouwkeet, bij de servicebus. Altijd een 230V stopcontact tot je beschikking, direct naast je werkplek.

Koen Olieslagers en Bart Hendriks, oprichters van Wattsun, wijzen op zowel de praktische als duurzame voordelen van hun gepatenteerde batterijsysteem. Bart: “Onze opzet is om bouwers te helpen. Met het batterijsysteem heb je altijd en overal toegang tot voldoende stroom. Omdat elke klus anders is, is de capaciteit eenvoudig aan te passen door één of meerdere batterijmodules te stapelen. Zo ben je in iedere situatie verzekerd van genoeg power. De modules zijn daarnaast te verwisselen terwijl ze in gebruik zijn, zo blijf je voortdurend voorzien van stroom en liggen de werkzaamheden nooit meer stil. Wanneer je de Wattsun aansluit op het door ons ontwikkelde zonnepanelenpakket voor op bouwkeet wek je je eigen gratis zonne-energie op.”

Aggregaten de wereld uit

Koen haakt in: “Daarnaast is ons doel om alle vervuilende aggregaten de wereld uit te krijgen en bouwplaatsen duurzamer te maken. Aggregaten maken lawaai, leveren stank op, draaien op fossiele brandstoffen en zijn vaak door gewicht lastig in het gebruik. We moeten met z’n allen de wereld duurzamer maken en dit is een eenvoudige stap op de bouwplaats. Wattsun is het duurzame alternatief voor een aggregaat. Ons batterijsysteem is geruisloos en stoot geen CO2, stikstof en fijnstof uit. Kortom, werken in een schone en stille omgeving. Beter voor mens en milieu.”

In eerste instantie werden de accusystemen gebruikt in de evenementen- en filmindustrie, waar op locatie behoefte was aan (schone) stroom. De Wattsun Dock is daarbij de basis. Bart: “Plug je stekker in en je bent direct voorzien van energie. Op het handige display is alle belangrijke informatie in één oogopslag te zien. Heb je meer capaciteit nodig? Stapel een Pack bovenop een Dock. Het intelligente besturingssysteem regelt de rest. Stapel tot wel vijf hoog.”

Veel vraag

Koen vervolgt: “De stap naar de bouwplaats was logisch, want ook daar is ons batterijsysteem de ideale oplossing voor. Denk aan afgelegen locaties langs wegen, spoor en vaarwegen of langgerekte bouwplaatsen waar je stroom wilt hebben. Ons batterijsysteem is draagbaar en zo hoef je niet met aggregaten en kabels te gaan slepen. Denk ook aan bouwplaatsen die dicht bij natuurgebieden liggen, waar je geen aggregaten mag gebruiken vanwege de emissies. We zijn sinds begin 2019 in de bouwsector bekend en de Van Gelder Groep was één van de eerste gebruikers van ons systeem, omdat zij in Ermelo een project nabij een Natura2000 gebied hadden. Inmiddels kent een groot deel van bouwend Nederland ons en hebben wij veel klanten in de bouw en infrastructuur.”

“Van die gebruikers horen wij dat het systeem perfect werkt en dat ze blij zijn met de voordelen. Het is vooral simpel en plezierig werken. Dat is ook ons uitgangspunt, naast duurzaamheid. We zijn een Nederlands bedrijf uit Arnhem dat samenwerkt met regionale bedrijven. Designed in Holland, made in Europe, dat vinden wij belangrijk. Bovendien zijn kwaliteit en service van hoog niveau. Hoogwaardig materiaalgebruik, eenvoudig verwisselen van componenten, goede bescherming tegen water en stof, gebruikers moeten op het accusysteem kunnen vertrouwen. De bedrijfszekerheid is uitstekend gewaarborgd met Wattsun.”

Emissievrije bouwplaats

De oprichters willen bijdragen aan een 100% emissievrije bouwplaats. Koen: “Wij zijn één van de oplossingen daarin, samen met leveranciers van elektrisch materieel. We moeten het samen doen. Van onze kant zorgen wij voor de 230Volt-voorziening, waarop talrijke machines, gereedschappen, verlichting, meetapparatuur, camera’s en ook het koffiezetapparaat kan draaien. Naast die directe stroomvoorziening kun je de grote hoeveelheid accu’s van gereedschappen, laptops en telefoon opladen. Het systeem heeft zich inmiddels volop bewezen en werkt probleemloos. We blijven innoveren en de producten verbeteren op basis van feedback van klanten. Eén van die innovaties is een mobiel zonnepanelenpakket als aanvulling op de plug&play zonnepanelen voor op het dak van de bouwkeet, die we eerder hebben ontwikkeld. Ons nieuwste batterijsysteem werkt met elk gangbaar zonnepaneel. Laad je de Wattsun met grijze stroom dan stoot je 13x minder CO2 uit in vergelijking met een aggregaat, met groene stroom van zonnepanelen stoot je geen CO2 uit.”

“Je kunt via de calculator op onze website een eerste indruk krijgen van wat nodig is op jouw bouwplaats. Tevens kun je altijd contact opnemen met ons team van specialisten voor een maatwerkoplossing, want wij beseffen dat elke situatie in de bouw anders is. Maar het mooie is dat je met Wattsun Docks en Wattsun Packs altijd tot een passende oplossing komt,” benadrukt Bart. “We staan dichtbij onze klanten en helpen hen dolgraag om voortaan schoner, makkelijker, goedkoper en emissievrij te bouwen.”

Wattsun
www.wattsun.net