Een wand voor elke toepassing

Artikel delen

Tegenwoordig volstaat het niet meer dat wanden enkel vocht- of brandwerend zijn. Steeds vaker worden er hogere prestatie-eisen gesteld. Naast de eis dat een wand vocht- of brandwerend is, wordt er ook verwacht dat wanden stootvast of akoestisch isolerend zijn. RET bouwproducten is verheugd om mede te delen dat zij Cementex in het assortiment hebben opgenomen, een bouwplaat die voldoet aan alle eisen.

vezelcementplaat Cementex is een multifunctionele vezelcementplaat die zowel stootvast, vochtbestendig als brandwerend is. De bouwplaat heeft als belangrijkste grondstoffen portlandcement en organische vezels. De combinatie van deze materialen zorgt in het hardingsproces voor een zeer waterbestendig en impactresistent materiaal. De plaat biedt ook een bijzondere brandveiligheid en voelt zich thuis in de meest extreme omstandigheden. Bovendien worden de platen geproduceerd met behulp van de Hatschek-technologie. Deze specifieke productietechnologie voegt alle grondstoffen samen waarna ze geautoclaveerd worden voor een optimale dimensionele stabiliteit.

Met de cementplaat is het mogelijk om creatieve en architecturale oplossingen te realiseren. De plaat met een dikte van 9mm kan bevestigd worden op gebogen oppervlakken met een buigradius van 1,5m in de lengterichting van de plaat..

Cementex is in diverse formaten en diktes te verkrijgen. RET bouwproducten kan u helpen het bepalen van de juiste plaat voor de juiste toepassing. Meer informatie is te vinden in de brochure

Badkamer met wanden van vezelcementplaat

RET Bouwproducten
retbouwproducten.nl/