Ga voor een duurzaam dak in de stad!

Artikel delen

De meeste platte daken in Nederland zijn voorzien van bitumen dakbedekking. Maar is bitumen slim én ecologisch te benutten?

Bitumen dakbedekking wat wordt uitgerold

Bitumen en ecologie lijken op het eerste gezicht weinig met elkaar gemeen te hebben, maar er is toch een direct verband. Bitumen is de meest ecologische oplossing voor het waterdicht maken van platte daken, ondanks het een product op basis van aardolie is. De bitumen dakbanen van Derbigum zijn recyclebaar na de bewezen levensduur van +40 jaar, dat betekend dat u met dit soort dak de ecologisch voetafdruk verkleind. Na de bewezen levensduur zijn ze nog te herlagen met een nieuwe toplaag, zodat u de volgende 40 jaar nog kan genieten van uw dak. Deze daken zijn daarnaast ook nog 100% recyclebaar tot hoogkwalitatieve grondstof voor nieuwe dakbanen.

De cirkel rond

Sinds de jaren ’90 zet Derbigum zich in voor de herwaardering van bitumen dakbanen aan het einde van de levensduur. Dankzij een uniek proces wordt er een volledig nieuwe grondstof geproduceerd, genaamd Derbitumen. Dit wordt gebruikt bij de productie van onze NT producten.

De onderlaag bevat 30% Derbitumen, de toplaag bevat 25%, ook de glasvlies- en polyesterwapening zijn van gerecycled materiaal. Derbigum NT is gecertificeerd met een KOMO certificaat, een CO2 -reductie certificaat en een Terugnamecertificaat. Daarnaast staat het product in de Nationale Milieu Database (NMD). Wist u trouwens dat Derbigum NT de laagste schaduwkosten heeft van alle bitumineuze dakbedekkingen die vandaag de dag op de markt zijn?

Dit alles maakt de cirkel rond!

Derbigum
www.derbigum.nl