Visualiseren met speciale software

Artikel delen

Sinds dit jaar kregen alle Autodesk Revit-gebruikers toegang tot nieuw visualisatiegereedschap: Twinmotion. De software is gespecialiseerd in visualisaties voor de bouw en architectuur. Met de software kunnen zowel renders, video’s als interactieve presentaties met de VR-bril worden gemaakt.

Appartementencomplex

Twinmotion stelt tekenaars in staat om realistisch ogende beelden te maken met een hoog detailniveau. De software is specifiek gericht op CAD- en BIM-modelleurs, die in hun dagelijkse software beperkte presentatiefuncties hebben. Een groot deel van de kracht van Twinmotion ligt in de snelheid waarmee een model met details gevuld kan worden; het pakket bevat een ruime bibliotheek met objecten, waaronder groeiende planten, bewegende mensen en inrichtingen.

Door relatief eenvoudige functies is het pakket snel te leren, ook voor degenen voor wie visualisatie bijzaak is. Het pakket biedt echter ook de benodigde diepgang om visualisaties te maken die nauwelijks van echt te onderscheiden zijn.

TEC/CAD College, bekend van hun AutoCAD- en Revit-opleidingen, heeft Twinmotion dan ook toegevoegd aan hun cursusaanbod. In de cursus leert men de basis- tot experttechnieken voor verschillende presentatietechnieken, waaronder statische afbeeldingen, animaties, interactieve presentaties voor webpagina’s en VR-rondleidingen met een 3D-bril. De cursus is niet alleen bedoeld voor Revit-gebruikers, maar voor iedereen die technische ontwerpen wil visualiseren.

Appartementencomplex

TEC/CAD College
www.cadcollege.nl