Hoe bescherm je hout tegen vocht?

Artikel delen

Bij het werken met hout- en plaatmaterialen is het van groot belang om aandacht te besteden aan de randafwerking. De kopse kanten zijn immers de meest kwetsbare delen van het materiaal en moeten daarom goed worden behandeld om vochtindringing en andere vormen van beschadiging te voorkomen. Een goede randsealer kan daarbij helpen. In deze blog bespreken we de eigenschappen en voordelen van de Avis Randsealer Aqua als voorbehandeling en randcoating voor diverse hout- en plaatmaterialen.

Randsealer wat wordt aangebracht met een rolletje

Randsealer is geschikt als voorbehandeling en randcoating voor diverse hout- en plaatmaterialen, waaronder MDF, spaanplaat en multiplex. Maar ook voor de kopse kanten van kozijnen is het een uitstekende keuze. Door de waterafdichtende eigenschappen worden de materialen beschermd tegen vochtindringing, wat de levensduur van het materiaal aanzienlijk verlengt.

Verkrijgbaar in wit en transparant

Randsealer is verkrijgbaar in twee kleuren: wit en transparant. De transparante variant is ideaal als je de natuurlijke kleur van het materiaal wilt behouden, bijvoorbeeld bij onbehandeld hout. De witte variant heeft een uitstekende dekking en kan worden gebruikt als basislaag voor een verflaag. Dit betekent dat je met slechts één laag een mooi egaal wit oppervlak kunt creëren. Hierdoor hoef je minder lagen verf aan te brengen, wat tijd en kosten bespaart.

Sneldrogend en goed vullend

Een ander voordeel van de Avis Randsealer is dat het sneldrogend is. Na het aanbrengen is het al binnen enkele uren volledig uitgehard en kun je verder met de verdere afwerking van het materiaal. Daarnaast is het goed vullend en elastisch, waardoor het de kopse kanten van het materiaal goed afsluit en eventuele kleine oneffenheden kan opvullen.

Waterafdichtend

Zoals eerder genoemd, is randsealer waterafdichtend. Dit betekent dat het materiaal beschermd wordt tegen vochtindringing en de daarmee gepaard gaande schade. Dit is vooral belangrijk bij buitentoepassingen, waar het materiaal wordt blootgesteld aan regen en andere vormen van vocht.

Kortom, randsealer is een ideale voorbehandeling en randcoating voor diverse hout- en plaatmaterialen. Het is verkrijgbaar in twee kleuren, sneldrogend, goed vullend en elastisch, waterafdichtend en heeft een uitstekende dekking in wit. Door het gebruik van Avis Randsealer Aqua wordt het materiaal beschermd tegen vochtindringing en andere vormen van beschadiging, wat de levensduur aanzienlijk verlengt.

Avis
https://www.avisprofessional.nl/product/randsealer-aqua/