MDF voor de toekomst: duurzaam & circulair

Artikel delen

In de zoektocht naar innovatie, kwaliteit en duurzaamheid, stelt Unilin Panels Fibralux Biobased voor. Een groene MDF-variant met de vertrouwde en oerdegelijke eigenschappen van het materiaal, en een wereldprimeur voor het bedrijf. De noviteit van 100% herwonnen hout met de natuurlijke lijm op basis van zonnebloemen en koolzaadplanten is nieuw en uniek op de Nederlandse markt.

biobased chartHet verrassende innovatieve karakter van Fibralux Biobased schuilt in de natuurlijke lijm en de herkomst ervan. Het wordt gemaakt van een plantaardige harsmix op basis van zonnebloemen en koolzaadplanten – gewonnen uit de resten van de agro-industrie. Het gebruikte hout voor de platen is dan weer voor de volle 100% afkomstig uit duurzaam beheerde bossen.

Het resultaat is een stevige en veelzijdige MDF waar op vlak van kwaliteit geen toegevingen werden gedaan. Het laat zich even makkelijk zagen, boren, frezen, lakken en verlijmen als klassieke Fibralux. Ook aan de mechanische eigenschappen zoals de sterkte van het materiaal werd niet geraakt. Dezelfde Fibralux dus, maar met een figuurlijk groen kantje.

MDF

Circulair & duurzaam

Die duurzame aanpak geldt niet alleen zowel voor het product als het productieproces. Zo nemen de zonnebloemen en koolzaadplanten tijdens hun groei CO2 op uit de lucht; wordt de lijm lokaal geproduceerd op basis van lokaal gekweekte gewassen; én vraagt de productie van de plantaardige lijm minder energie. De optelsom van deze drie elementen vermindert de uitstoot van CO2 bij de productie van de bio-lijm met 80%. Beter nog: aan de plantaardige lijm is geen extra formaldehyde toegevoegd.

Unilin Panels
unilinpanels.com