Minimaliseer risico’s en laat je ontzorgen

Artikel delen

Beheersing en risicominimalisatie zijn belangrijk in de bouw. In deze zoektocht speelt Silka Construct, een nieuwe bouwmethodiek van Xella, een belangrijke rol. Aannemers die voor Silka Construct kiezen, verschuiven een aanzienlijk deel van hun risico naar Xella. Daarbij levert en monteert het bedrijf niet alleen de Silka kalkzandsteenelementen of -blokken maar ontzorgt het de bouwbedrijven ook door voor hen de regie over het project te voeren. Xella bewaakt de planning, bewaakt het budget en zorgt ervoor dat alle werkzaamheden volgens de gemaakte afspraken worden uitgevoerd.

Bouw

Door het uitgebreide productportfolio, waaronder gewapende Hebel dak-, wand- en vloerplaten, Ytong binnenwandsystemen, Multipor minerale isolatieoplossingen en koudebrugonderbrekingen kan Xella altijd de juiste oplossing bieden. Bovendien is het bedrijf als een van de weinige bedrijven in de sector volledig gecertificeerd op trede 3 van de NEN Veiligheidsladder, een feit waar het terecht trots op is.  De eigen bouwspecialisten van de afdeling Construction Services werken altijd veilig, en dat is een groot voordeel voor de partners.

Uitdagingen

Een van de uitdagingen in de huidige bouwsector is de Wet Kwaliteitsborging voor de bouw (Wkb), die per 1 januari in werking treedt. Deze wet moet de kwaliteit en veiligheid van bouwprojecten verbeteren en legt de verantwoordelijkheid hiervoor grotendeels bij de aannemers. Deze wet heeft aanzienlijke gevolgen. Het dwingt bouwbedrijven om nog nauwkeuriger te werken en hun processen goed te documenteren. Gelukkig biedt het bedrijf hiervoor een oplossing. Met een gebruiksvriendelijk en uniforme kwaliteitscontrolesysteem, inclusief keuringsrapporten en certificaten, kunnen bouwbedrijven altijd aantonen dat ze voldoen aan de eisen van de Wkb.

Vooroplopen

De sleutel voor succes ligt volgens Xella voor de bouw in voortdurend leren en aanpassen. Het bedrijf wil meer doen dan alleen producten leveren. Het wil een partner zijn voor bouwbedrijven, hen helpen om hun projecten succesvol en zonder risico’s af te ronden. Met Silka Construct, het uitgebreide assortiment voor de ruwbouw en de eigen bouwspecialisten heeft Xella de middelen in huis om dat te bereiken.

Xella
www.xella.nl