Bouwkosten

Artikel delen

Luchtdicht maken aansluitingen binnenzijde

Casadata zet de kosten van het luchtdicht maken van aansluitingen bij gevel en gevelopeningen aan de binnenzijde op een rij.

Tekst: Casadata.nl

Luchtdicht maken

Voor het luchtdicht maken van een woning of ander gebouw moet men spleten en kieren in de buitenschil voorkomen en deze luchtdicht afsluiten. Daartoe brengt men bij voorkeur aan de binnenkant van de isolatielaag een aaneengesloten, niet onderbroken luchtdichte laag aan. Openingen, spleten en kieren kunnen op diverse plaatsen in de buitenschil voorkomen, zoals bij vloeren, buitenwanden, gevelopeningen, daken, dakopeningen en bij de onderlinge aansluitingen of aansluitingen van binnenwanden op gevels.

Toepassing van geïmpregneerd, voorgecomprimeerd PU-schuimband TP600.

Toepassing van geïmpregneerd, voorgecomprimeerd PU-schuimband TP600. Foto: illbruck.

Voor het afsluiten van deze openingen zijn diverse maatregelen mogelijk. Met een kitvoeg of schuimvoeg zijn de naden en kieren bij het binnenwerk eenvoudig af te dichten. Met foliekleefband of membraan kan men naden en kieren bij de aansluiting van wand of vloer aan de gevel afsluiten. Ook kan men foliekleefband of schuimband toepassen bij onder meer dakplaten en dakdoorvoeren en bij de dampremmende laag rondom kozijnen.

Een dampremmende laag kan men aanbrengen bij een dakbeschot met isolatie tussen de balken of bij isolatie tegen de binnenmuur. Luchtdichte tape is toepasbaar bij de dampremmende laag bij de dagkanten van kozijnen, wandaansluitingen en bij een buitenhoek van de wanden. Lijm is aan te brengen bij de dampremmende laag bij de aansluiting van de binnenwand op een metselwerkwand. Bij houtskeletbouw wanden met gesloten of open gevelbekleding kan men gevelfolie toepassen.

Luchtdicht maken binnenzijde gevel en gevelopeningen

De aansluiting van wand-vloer bij de binnenzijde gevel luchtdicht maken door foliekleefband toe te passen bij aanbrengen dampremmende laag.

  • De aansluiting van binnenwand op metselwerkwand luchtdicht maken door bij het aanbrengen van de dampremmende laag lijm te gebruiken.
  • Bij de dagkanten van kozijnen, rondom kozijnen, bij wandaansluitingen en bij buitenhoeken van wanden bij het aanbrengen van een dampremmende laag tape of kleefband toepassen.
  • Kieren bij aansluitingen wand-vloer aan binnenzijde gevel luchtdicht maken met luchtdicht membraan of foliekleefband.
Altijd op de hoogte blijven omtrent de nieuwste prijsontwikkelingen binnen de bouwsector en deze gegevens direct en eenvoudig aanpassen naar je eigen situatie?
Dat maakt Casadata voor je mogelijk. Je krijgt nu 25% korting op een inlogabonnement naar keuze, wanneer je in het opmerkingenveld Bouwtotaalinlog vermeldt. Binnen het abonnement krijg je gratis uitleg door de Casadata klantenservice en kun je onbeperkt gebruik maken van de helpdesk tot 20:30 uur in de avond.

Kosteninformatie

Alle kosten zijn exclusief BTW, exclusief steigerwerk, veiligheidsvoorzieningen, materieelgebruik, bouwplaatskosten, transportkosten, afkomende materialen en stortkosten.

Het prijspeil is juli 2023.

Er is gerekend met een gemiddeld uurloon van € 49,50 excl. opslag en € 57,92 incl. 17% toeslag voor bedrijfskosten, winst en risico. Deze 17% toeslag op de directe kosten bestaat uit 8% voor algemene bedrijfskosten, 5% voor winst en 3% voor risico. De berekeningsformule luidt: 1,08 x 1,05 x 1,03 = 1,168 afgerond op 17%.

Vind hier het originele Casadata tabel.

Meer informatie: www.casadata.nl

BouwTotaal