In de spotlight

Producten
Artikel delen

Tussen hoosbuien en hoogwater: hoe houd je het droog?

In Nederland wordt het weerbeeld steeds extremer. Hevige regenval is niet langer een zeldzaamheid, en de kans op lokale overstromingen en dijkdoorbraken neemt toe. Deze wateroverlast kan behoorlijke (economische) schade aan woningen en bedrijven veroorzaken. Niemand wil immers natte voeten.

Waterstopper

De klimaatverandering en de daaruit voortvloeiende weersveranderingen vragen om een effectieve oplossing om wateroverlast te beperken. Overstromingen kunnen niet alleen materiële schade aanrichten, maar ook het dagelijkse leven ernstig verstoren. Het is dan ook essentieel om ons beter te wapenen tegen deze risico’s.

Innovatie in overstromingsbeheer

WaterstopperEen antwoord op deze uitdaging is de Waterstopper/Floodgate, ontwikkeld door Lexport int. in samenwerking met Britse partners. Dit product, geproduceerd in Engeland, is een waterschot dat in het kozijn van een deur of garagedeur past. Het is beschikbaar in verschillende maten, passend bij verschillende deurbreedtes, en kan binnen vijf minuten worden geplaatst. Hiermee biedt het een snelle en effectieve oplossing om water buiten te houden.

De gecertificeerde Waterstopper is grondig getest en heeft een certificering ontvangen van het netwerk Klimaatkrachtig Delfland, een erkenning voor producten en initiatieven die een substantiële bijdrage leveren aan een klimaatbestendige regio. Deze certificering onderstreept de betrouwbaarheid en effectiviteit van de Waterstopper als middel om wateroverlast tegen te gaan.

De Waterstopper bestaat uit twee stalen platen van roestvrij staal, gehuld in een 7 mm dikke neopreen hoes. Na plaatsing tussen de deurposten of kozijnen kan het systeem aan weerszijden worden opgespannen met een moersleutel, waardoor de doorgang volledig wordt gefixeerd. De onderkant bevat vier moeren die kunnen worden afgesteld om oneffenheden te compenseren. Voor bredere doorgangen, zoals garagedoorgangen en loodsen, kan de Waterstopper gekoppeld worden middels een T-profiel tot een maximale breedte van 8,5 meter. De Waterstopper is zowel aan de binnen- als buitenkant aan te brengen, zonder montage.

De Waterstopper is beschikbaar in de volgende maten met een standaard hoogte van 68 cm:

  • 77.0 cm – 89.0 cm, gewicht 15.0 Kg
  • 89.0 cm – 97.5 cm, gewicht 16.0 Kg
  • 97.5 cm – 113.0 cm, gewicht 16.5 Kg
  • 119.5 cm – 136.0 cm, gewicht 18.0 Kg

Een vergelijking met zandzakken

WaterstopperTraditioneel worden zandzakken gebruikt om overstromingswater tegen te houden, maar de Waterstopper biedt een sneller en efficiënter alternatief. Het vullen en plaatsen van zandzakken is tijdrovender dan het installeren van een Waterstopper. Bovendien sluit de Waterstopper volledig af, waardoor de kans op lekkages, een veelvoorkomend probleem bij zandzakken, is opgelost.

In tijden van klimaatverandering en extremere weersomstandigheden is de noodzaak van adequate bescherming tegen overstromingen evident. De Waterstopper biedt een snelle, effectieve, en betrouwbare oplossing om wateroverlast te voorkomen. Het gebruik van de Waterstopper kan, in vergelijking met traditionele methoden zoals zandzakken, een aanzienlijk verschil maken in de strijd tegen overstromingen.

Lexport int. heeft de handen ineengeslagen met prominente partners zoals WaterNet / Rainproof Amsterdam, Gemeente Hardingsveld Giessendam, Gemeente Hoogheemraadschap van Delfland en Waterschap de Dommel. Deze samenwerkingen benadrukken de gezamenlijke inzet voor het aanpakken van wateroverlast en het streven naar meer veerkrachtige gemeenschappen in het licht van klimaatverandering.

De Waterstopper is beschikbaar voor aanschaf, met prijzen vanaf Euro 689,00, wat een investering is in de veiligheid en duurzaamheid van woningen en bedrijven tegen de dreiging van overstromingen.

Lexport Floodgate Benelux
www.floodgate.nl

BouwTotaal