Veilig werken op variabele hoogte

Artikel delen

Werken op hoogte vraagt om veilige en stabiele ladders en trappen, die aan alle gestelde kwaliteitseisen en wettelijke normen voldoen. “Daarom voldoet al ons klimmaterieel aan de volgende eisen: VGS veiligheidsgarantie, de Nederlandse warenwet, NEN 2484 en EN 131. Wij willen gebruikers de garantie geven dat ze op onze trappen en ladders kunnen vertrouwen”, zegt Mischa Bos, salesmanager van Solide in Nederland.

Ladders

Of je als elektricien nu leidingen in een systeemplafond wilt monteren of als schilder de buitenzijde van kozijnen op de eerste verdieping wilt schilderen, met de Solide Dubbele Trap (DT) en de Professionele Trap (PT) sta je op een veilig platform. “Ook voor dakwerkers, bouwvakkers en professionals die in de industrie werken, bieden beide trappen volop mogelijkheden”, zegt Bos.

De trappen zijn verkrijgbaar in verschillende varianten, van twee tot twaalf treden. “Die variatie maakt de trappen toepasbaar voor veel klussen en werkzaamheden.”

Belangrijk eigenschap van beide trappen is dat ze gepoedercoat zijn. Bos: “Daardoor vriezen je handen in de winter niet vast aan het aluminium en het voorkomt dat je in de zomer je handen verbrandt als de trap in de zon staat.”

De PT is speciaal ontworpen voor o.a. industrieel gebruik en bestaat uit een trap- en een steundeel en een scharnierend platform. Het trapdeel is aan de onderkant voorzien van twee gelaste verstevigingen.

Zoals de naam al aangeeft, is de DT een dubbele trapladder met scharnierplatform. De twee trapdelen zijn beveiligd tegen spreiden en toeschuiven door middel van een tweede scharnierplatform onder het eerste.

Solide N.V.
www.solide.com
www.dasladders.be