Beton klaarmaken voor de toekomst

Artikel delen

De wereld van beton is volop in beweging. Daarom heeft Bruil een eigen betonlab gelanceerd en zijn ze druk bezig met de verduurzaming van beton. In het betonlab ontwikkelt de R&D afdeling betonmengsels voor nu én voor de toekomst, met een zo laag mogelijke MKI-waarde. Daarmee helpt het bedrijf hun klanten om duurzamer en toekomstgericht te bouwen

Betontester

Kortgezegd is het doel om beton klaar te maken voor de toekomst. Cement en beton liggen onder vuur vanwege de hoge CO2-footprint. Toch blijft beton nodig voor de bouw. Dat betekent dat betonproducten duurzamer moeten worden. Dat is belangrijk voor het realiseren van de klimaat doelen en noodzakelijk om aan de marktvraag naar hoogwaardig beton te kunnen voldoen.

Verschillende lopende onderzoeken

Het Bruil Betonlab in Ede richt zich uitsluitend op het verduurzamen van de producten. Het is bekend dat sommige cementsoorten een enorm hoge CO₂-uitstoot veroorzaken. Door onderzoek te doen naar deze cementsoorten en ze te vervangen door slimmere toepassingen, kunnen er op jaarbasis duizenden tonnen CO₂ bespaard worden. Dat kan je niet zomaar doen, want een vervanger heeft niet dezelfde eigenschappen en dus heeft het invloed op het proces. Om dit te realiseren lopen er verschillende onderzoeken naast elkaar.

Ultiem doel: CO2 neutraal beton maken

Het einddoel? CO2 neutraal beton maken. Omdat dit niet van vandaag op morgen gerealiseerd is, blijven we nieuwe grondstoffen testen en zetten we tegelijkertijd stevig in op het verlagen van de MKI-waarde van ons beton.

Bruil
www.bruil.nl