Voorop in duurzaamheid: volledige overgang naar gecertificeerd plaatmateriaal

Artikel delen

RET Bouwproducten is importeur en distributeur van hoogwaardig plaatmateriaal en diverse (af)bouwproducten. Vanaf 2024 is de volledige inkoop van houtachtig plaatmateriaal FSC®- of PEFC-gecertificeerd. Voor die tijd was de inkoop uiteraard wel van verantwoorde herkomst maar nog niet altijd voorzien van een FSC- of PEFC-keurmerk. Vanaf nu dus wel!

Duurzaam plaatmateriaal

Daarnaast wordt ook gewerkt aan het verder verduurzamen van het assortiment. Denk daarbij aan materialen die beter recyclebaar zijn, minder formaldehyde uitstoten en plaatmaterialen met een geheel of gedeeltelijke biobased verlijming.

Met deze aanpassingen draagt RET haar steentje bij aan een circulaire economie en het behalen van de doelstellingen van het Klimaatakkoord. Daarnaast zien zij ook een toenemende vraag naar écht duurzame oplossingen en producten die bijdragen aan een gezond binnenklimaat. En een gezonde luchtkwaliteit wordt steeds belangrijker onder andere vanwege de beter geïsoleerde woningen en kantoren.

RET Bouwproducten
www.retbouwproducten.nl