Steeds meer bedrijven kiezen voor gietvloeren

Artikel delen

We zien steeds vaker dat bedrijven ervoor kiezen om een gietvloer te laten leggen. Niet alleen in het magazijn, maar met name ook in kantoren en dat is niet voor niets. Deze vloersoort heeft namelijk een moderne uitstraling, biedt tal van voordelen op het gebied van duurzaamheid en is gemakkelijk te onderhouden. Ben je ook benieuwd naar de redenen waarom steeds meer bedrijven kiezen voor gietvloeren? Wij vertellen je hier alles over. Dus of je nu op zoek bent naar een gietvloer Rotterdam, Amsterdam of ergens anders in Nederland. Wij vertellen je in ieder geval alvast de vele voordelen.

kantoorgebouwen

Duurzaamheid

Gietvloeren staan bekend om hun duurzaamheid. Ze zijn slijtvast en gaan vele jaren mee, zelfs in druk bezochte ruimtes zoals winkels, kantoren, magazijnen en showrooms. Deze vloeren kunnen tegen een stootje en blijven er ook na intensief gebruik nog als nieuw uitzien. Voor bedrijven is dit een belangrijke factor, omdat ze zo kosten besparen op onderhoud en vervanging van vloeren. Stel dat je kiest voor een gietvloer Amsterdam voor in het magazijn, dan zal je zien dat deze vloer er ook over een aantal jaren nog goed uitziet. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat een gietvloer flink wat te verduren heeft op het moment dat er tientallen mensen overheen lopen en ook de nodige heftrucks en palletwagens rijden.

Gemakkelijk in onderhoud

Een ander voordeel van gietvloeren is het gemak waarmee ze te onderhouden zijn. Deze vloeren hebben geen naden of voegen, waardoor vuil en stof zich niet kunnen ophopen. Een regelmatige schoonmaakbeurt met een stofzuiger of dweil is voldoende om je gietvloer schoon en fris te houden. Dit bespaart bedrijven niet alleen tijd, maar ook geld op schoonmaakkosten. Het laten leggen van een gietvloer Utrecht is vaak al binnen een aantal dagen geregeld, afhankelijk van de dikte en eventuele andere wensen.

Verkrijgbaar in verschillende soorten

Gietvloeren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, waardoor je als bedrijf de vrijheid hebt om de vloer aan te passen aan jouw huisstijl en interieur. Of je nu kiest voor een strakke moderne uitstraling of juist iets meer warmte en gezelligheid wilt creëren, met een gietvloer is alles mogelijk. Hierbij kun je denken aan het logo in de vloer te laten verwerken bij de receptie bijvoorbeeld.

Geluiddempend

Een bijkomend voordeel van gietvloeren is dat ze geluiddempend werken. Dit is vooral belangrijk in omgevingen waarin veel mensen samenkomen, zoals kantoren en openbare ruimtes. Door de geluidsabsorberende eigenschappen van gietvloeren wordt het geluidsniveau aanzienlijk verminderd, wat bijdraagt aan een rustige en productieve werkomgeving. Vooral wanneer je een kantoortuin hebt, zoals ze dit ook wel noemen, is het wel prettig dat je niet ieder geluid van je collega’s hoort.

Kostenbesparend op lange termijn

Hoewel de initiële kosten van het installeren van een gietvloer wellicht hoger zijn dan bij andere vloersoorten, zijn gietvloeren op lange termijn een verstandige investering. De duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid zorgen ervoor dat bedrijven minder geld hoeven uit te geven aan reparaties en vervanging van vloeren. Bovendien kunnen gietvloeren energiebesparend zijn doordat ze warmte goed isoleren, wat resulteert in lagere energiekosten.