Werkkleding en werkschoenen voor de zomer?

Artikel delen

De zomer komt eraan en hopelijk brengt deze hogere temperaturen en meer zon met zich mee. Voor velen betekent dit dat werkkleding en -schoenen aangepast moeten worden zodat je ook tijdens de zomermaanden comfortabel en veilig kan blijven werken. Denk hierbij aan korte werkbroeken, ademende werkschoenen en sneldrogende werkkleding. In deze blog bespreken we de voordelen van deze zomerse werkkleding en geven we tips voor het kiezen van de juiste items.

Man in werkkleding voor het zomerseizoen.

Korte werkbroeken: Beweeglijk en comfortabel

Korte werkbroeken zijn ideaal voor de zomer. Ze bieden je meer ventilatie en zorgen ook voor meer bewegingsvrijheid. Of je nu in de bouw werkt, tuinier bent of een ander beroep in de buitenlucht hebt, een korte werkbroek kan een groot verschil maken. Ze zijn vaak gemaakt van lichtgewicht materialen en hebben voldoende functionele zakken voor gereedschap, zodat je altijd alles bij de hand hebt.

Ademende werkschoenen: houd je voeten droog en fris

Werkschoenen zijn een essentieel onderdeel van je werkkleding, vooral als je in een risicovolle omgeving werkt. In de zomer kunnen je voeten snel warm en zweterig worden wanneer je veel loopt. Dit is niet alleen oncomfortabel, maar het kan ook leiden tot blaren en andere voetproblemen. Ademende werkschoenen zijn dan de de oplossing. Deze schoenen zijn ontworpen met speciale materialen en technologieën die luchtcirculatie mogelijk maken en vocht afvoeren. Hierdoor blijven je voeten koel en droog, zelfs op lange warme dagen. Kies dan voor modellen met ventilerende mesh-panelen of voor Diadora ademende werkschoenen met GEOX technologie. Deze voeren vocht  en voeringen die vocht snel afvoeren.

Werkkleding zomer, ademend en sneldrogend

Tijdens de zomermaanden is het onvermijdelijk dat je zweet wanneer je arbeidsintensief werk verricht. Het is niet prettig als werkkleding aan je lichaam plakt en die natte plekken zien er bovendien ook niet zo fris uit.  Sneldrogende werkkleding kan hierbij een uitkomst bieden. Deze kleding is gemaakt van stoffen die vocht snel afvoeren en snel drogen. Hierdoor blijf je droog en comfortabel, zelfs als je hard aan het werk bent. Sneldrogende werkkleding is ideaal voor iedereen die buiten werkt, van bouwvakkers tot hoveniers

Tips voor het kiezen van de juiste zomerse werkkleding

  1. Materiaalkeuze: Kies voor lichte en ademende materialen zoals katoen, polyester of een mix hiervan. Deze stoffen zorgen voor een goede ventilatie en zijn meestal sneldrogend.
  2. Pasvorm: Zorg ervoor dat je werkkleding goed past maar niet te strak zit. Een goede pasvorm zorgt voor meer comfort en bewegingsvrijheid.
  3. Functionaliteit: Let op de functionaliteit van de kleding. Heeft het genoeg zakken? Zijn de zakken op handige plaatsen? Functionaliteit is net zo belangrijk als comfort.
  4. Bescherming: Vergeet niet om te letten op bescherming. Ook in de zomer is het belangrijk dat je kleding en schoenen je beschermen tegen gevaren op de werkvloer. Zoek naar kleding met UV-bescherming en schoenen met een antislipzool.

Conclusie

Zomer werkkleding en werkschoenen zijn een must voor iedereen die in warmere maanden buiten werkt. Door te kiezen voor korte werkbroeken, ademende werkschoenen en sneldrogende werkkleding, kun je comfortabel en veilig blijven werken. Ook tijdens de warme zomermaanden.