Met de juiste werkkleding ben je heel wat productiever

Artikel delen

Sta je met een zomers ventilerende werkbroek op een tochtige steiger of met een winddicht softshell werkjack in een hete productieomgeving? Dat werkt niet lekker. Maak dus weloverwogen keuzes als je werkkleding aanschaft. Want met de juiste werkkleding kun je comfortabel en veilig werken. Je bent dan heel wat productiever en na een inspannende werkdag een stuk minder moe. Werkkleding is gereedschap dat je helpt bij je werk. En net als bij je ‘gewone’ gereedschap moet je er de hele dag op kunnen vertrouwen. Maar hoe kies je nu de juiste werkkleding?

In werkkleding moet je je makkelijk kunnen bewegen.

In werkkleding moet je je makkelijk kunnen bewegen.

Je werkdag bepaalt welke werkkleding het beste bij je past. Werk je binnen of buiten, loop je veel trappen, moet je sjouwen, of zit je vaak op je knieën? Allemaal zaken die van belang zijn voor je keuze. Geïntegreerde kniepads, speciale holsterzakken voor spijkers, extra flexibiliteit of juist extra stevigheid? Ga bij jezelf na in wat voor omstandigheden je werkt en ga met die informatie naar de werkkledingspecialist.

De werkbroek als basis

Weet je welke eisen je werkzaamheden aan je kleding stellen? Begin dan met de basis: de werkbroek. Een goed zittende, comfortabele werkbroek waarin je flexibel kunt bewegen is het allerbelangrijkste. Je overige werkkleding kun je vervolgens daarop aan laten sluiten. Veiligheidsschoenen, werkjacks, sweaters en shirts zijn in veel uitvoeringen verkrijgbaar. Kies voor goede kwaliteit én voor een stijl die bij je past. Want het mag er natuurlijk wel goed uitzien. Wees ook niet bang om eens iets anders te proberen dan het model werkbroek dat je al jaren hebt. Snickers Workwear innoveert en test al 50 jaar werkkleding en heeft veel verrassende innovaties doorgevoerd. Zoals 2-way of 4-way stretchbroeken met een slimfit pasvorm. Hier worden stretchvezels strategisch in het design afgewisseld met stuggere vezels op slijtgevoelige plekken.

Een werkbroek moet tegen een stootje kunnen.

Een werkbroek moet tegen een stootje kunnen.

Maatvoering en pasvorm

Laat je altijd adviseren door de werkkledingspecialist en pas de broek echt voordat je beslist.

Er zijn veel meer maten dan je bijvoorbeeld bij een spijkerbroek gewend bent en taille-, heup-, en buiten- en binnenbeenmaten zijn echt heel belangrijk. Een verkeerde maatvoering doet de unieke eigenschappen van je broek teniet en werkt tegen je. De broek beweegt dan verkeerd mee en kan bij draaien en/of bukken, ondanks de stretchvezels, in het kruis uitscheuren of aan de achterzijde afzakken. Kijk maar eens om je heen…

Zorg goed voor je kleding

Goede kwalitatieve werkbroeken gaan lang mee. Regelmatig wassen is belangrijk maar gebruik geen wasverzachter want daarmee tast je belangrijke coatings aan en gebruik vooral geen wasdroger dan voorkom je slijtage. Is je werkbroek uiteindelijk echt ‘op’, gooi hem dan niet weg. Snickers Workwear doet, om werkkleding te recyclen, mee aan het project ‘Fashion to Fiber’. Je hebt dan goede, comfortabele en veilige kleding die ook nog eens extra duurzaam is.

Snickers Workwear
www.snickersworkwear.nl
www.hultaforsgroup.nl