Slimmer luchtdicht bouwen

Artikel delen

De komende jaren blijft de overheid de EPC-norm aanscherpen. Energiezuinig bouwen is en blijft dus noodzaak. Een belangrijk hulpmiddel hierbij is luchtdicht bouwen. Daarmee beperkt u het energieverlies door luchtlekken tot wel 30 procent.

Celdex produceert en levert voor zowel industrie, nieuwbouw en renovatie diverse oplossingen als het gaat om luchtdicht bouwen. Een mooi voorbeeld van een uniek product zijn de Celdex Airseal Vulblokken als luchtdichting voor kanaalplaatvloeren.

Airseal Vulblokken zijn op maat gestanste geprofileerde afdichtingsmaterialen bestaande uit zeer fijn semi-geslotencellig polyurethaanschuim, dubbelzijdig voorzien van een waterdichte toplaag van TPU. Bij geringe compressie biedt het materiaal uitstekende luchtdichte en isolerende eigenschappen. De Vulblokken voorkomen warmte-, lucht- en energieverlies en bieden tevens bescherming tegen vocht, tocht, en geluid. De Vulblokken zijn 650 Pa luchtdicht getest en behalen Klasse 4 binnen de luchtdichtheidsklasse van gevelelementen (SHR rapport 12.0107-1).

Montage is eenvoudig. Weer of geen weer, ook in koude of regenachtige omstandigheden zijn de Vulblokken snel te monteren. Celdex Airseal Vulblokken maken onderdeel uit van Celdex Dichtgarant. Een totaaloplossing voor het adviseren, produceren, leveren en begeleiden van luchtdicht bouwen.

Slimmer luchtdicht bouwen? Bezoek stand 220 in hal 2 en ontdek de diverse mogelijkheden.

Celdex
celdex.nl
Hal 2, Stand 220