fbpx

Nieuw: Steelframe Concrete Floor

Artikel delen

De Lewis Steelframe Concrete Floor (SCF) is een gepatenteerd vrijdragend vloersysteem. Het vloersysteem bestaat uit een geprefabriceerde elementen die bestaan uit een gesloten stalen frame van koudgevormde C-profielen die zijn ingestort in een gewapende betonschil. Deze betonschil is tevens direct de plafond-plaat van het vloersysteem.

Het staalframe is voorzien van ronde gaten zodat leidingen en installaties eenvoudig in de vloer kunnen worden opgenomen. Op het stalen frame wordt een Lewis topvloer aangebracht. Afhankelijk van de gewenste flexibiliteit van het vloersysteem kan de topvloer worden voorzien van uitneembare vloerzones. Met de Steelframe Concrete Floor kunnen vrije overspanningen tot ca. 15 meter worden gemaakt. Naast de toepassing als verdiepingsvloer is het vloersysteem ook toepasbaar als geïsoleerde begane grondvloer.

Afhankelijk van de dikte en afmeting van de toegepaste C-profielen zijn diverse vloeroverspanningen mogelijk. Uitgaande van een vloertoepassing in de woningbouw kan bijvoorbeeld met een profiel C300 een overspanning van ca. 8000 mm gerealiseerd worden. Bij het toepassen van hogere profielen is een overspanning tot ca. 15000 mm realiseerbaar.

Op basis van de gewenste overspanning en vloerbelasting wordt per project de optimale vloeropbouw uitgerekend.
De vloer kenmerkt zich door een nauwkeurige maatvastheid. De geprefabriceerde vloerelementen worden kant-en-klaar op de bouwplaats aangeleverd. Hijsvoorzieningen zijn in de elementen meegenomen zodat de vloer eenvoudig en snel in de stalen of betonnen draagconstructie kan worden gemonteerd. Het vloersysteem kan ongestempeld worden gemonteerd en er is geen droogtijd van beton. Na montage is de betonnen plafondplaat direct veilig beloopbaar als werkvloer. Meer informatie over de vloer vindt op de website van de fabrikant.

Reppel B.V.
www.reppel.nl