Blijf langer verbonden met de nieuwe Cat B35 Smart 4G featurephone

Artikel delen

Cat phones introduceert vandaag de Cat B35, een rugged featurephone met lange batterijduur en 4G-aansluiting, voor snel surfen en toegang tot al je essentiële apps. De Cat B35 is val-, stof- en waterproof en speciaal ontworpen voor gebruik in de zwaarste omstandigheden. De telefoon draait op een 4G LTE-netwerk met ondersteuning voor VoLTE en VoWiFi. Bovendien biedt de Cat B35 enkele smartphone-functies, zoals email, social media, maps, Google Search en Google Assistant.

Featurephones zijn een belangrijk onderdeel van het portfolio van Cat phones. De Cat B35 is de nieuwste aanwinst in de familie en is ontworpen voor iedereen die dagelijks een betrouwbare telefoon met lange batterijduur nodig heeft om bereikbaar te blijven. De Cat B35 is bovendien een goede oplossing voor bedrijven die hun werknemers van een betaalbare, robuuste telefoon willen voorzien.

Zoals alle Cat phones is de Cat B35 voorzien van rugged credentials en getest in extreme omstandigheden. De telefoon is IP68 gecertificeerd, tot 35 minuten waterproof op 1,2 meter onder water, doorstaat valtests tot 1,8 meter op harde ondergrond, stofvrij en bestand tegen extreme tempraturen. De telefoon is voorzien van een batterij met 2300mAh, voor 12 uur bellen of 30 dagen standby.

Uit een recente studie onder 25.000 Cat phones-gebruikers blijkt dat er vraag is naar de bovenstaande eigenschappen. Vier van de vijf respondenten geeft aan dat ze rugged credentials een belangrijke eigenschap vinden en 98% noemt batterijduur als een doorslaggevende factor. Meer dan de helft (58%) van de respondenten geeft aan eerder een telefoon beschadigd te hebben alvorens over te stappen op Cat phones.

“De Cat B35 is een belangrijke aanwinst voor ons portfolio”, zegt Peter Stephens, CEO van Bullitt Group, de wereldwijde licentiehouder van Cat phones. “Ondanks de daling van vraag naar featurephones in 2018 (bron: Canalys), de wereldwijde markt is nog steeds significant, vooral in het rugged segment. Consumenten en bedrijven willen altijd hoge reparatiekosten en gebruikersproblemen vermijden. Met het toevoegen van 4G-functionaliteit biedt de Cat B35 onlinediensten naar een nieuw publiek. Dat is een aantrekkelijke propositie voor onze klanten en partners.”