Nieuwe gietvloeren afdekken en beschermen

Artikel delen

Gietvloeren zijn populair. Zowel in renovatie als in nieuwbouw. Om planningen te halen, is het soms wenselijk om wachttijden te verkorten en te zorgen dat de nieuwe kunststof vloer de afbouwfase onbeschadigd overleeft. In de praktijk wordt voor het afdekken van recent gelegde gietvloeren PrimaCover Active gebruikt. Dat is een ademend afdekvlies met een toplaag van spinvlies. Primacover Active beschermt uitstekend tegen vuil, vocht, verf, vallende gereedschappen en puin. Het is zelfklevend en kan dus veilig worden toegepast op zowel vloeren als trappen.

Membraan

Als een vloer is aangebracht, is het bouwproject meestal nog niet afgerond. Om beschadigingen en herstelkosten te voorkomen, moeten nieuwe gietvloeren deugdelijk beschermd worden. Maar als ze nog niet volledig zijn doorgedroogd, mogen ze niet hermetisch afgesloten worden. Dat kan namelijk leiden tot matte zones en vlekken. Daarom is niet elk afdekmateriaal geschikt. PrimaCover Active is de oplossing. Dit afdekvlies bevat een speciaal membraan dat het vocht laat ontsnappen (1,2l/m2/24uur). En gebeurt er een ongelukje, dat is dat geen probleem; PrimaCover Active beschermt de nieuwe vloer niet alleen tegen mechanische beschadigingen, maar ook tegen verf en vocht. Deze dringen dus niet door tot de ondergrond.

Wachttijd

Er zijn diverse soorten gietvloeren en ze bestaan uit diverse lagen. Vandaar dat er niet één standaard wachttijd wordt voorgeschreven. Volgens Benelux-distributeur Primaverde BV, dat PrimaCover Active op de markt brengt, zijn er volop gietvloerbedrijven met de juiste ervaring. Zij baseren het moment waarop de vloer kan worden belast op de droogtijd zoals deze is opgegeven door de fabrikant. Vervolgens beoordeelt de uitvoerder wanneer de vloer kan worden afgedekt met PrimaCover Active zodat het afbouwwerk kan worden voortgezet. Als het risico vooraf minder hoog wordt ingeschat, is er ook nog een voordeliger alternatief: PrimaCover Evapo. Dit is een damp-open afdekvlies met een lagere dampdoorlatendheid (70g/m2/24uur).

Informatie

Met de afdekvliezen van PrimaCover zijn nieuwe gietvloeren uitstekend beschermd. Dat betekent: een verkorting van de wachttijd en het voorkomen van herstelkosten. Wilt u meer informatie? Vraag het Primaverde BV (0416 820 248 / verkoop@primaverde.nl). Of kijk op de website; klik hier voor PrimaCover Active (ademend afdekvlies) en hier voor PrimaCover Evapo (damp-open afdekvlies).