Zwart spreekt boekdelen

Artikel delen

Bureau d’Architecture Christophe Sechehaye heeft de transformatie begeleid van twee bestaande panden tot een gebouw met twee appartementen en kantoorruimte voor een architectenbureau. Het doel was een gebouw creëren dat op vriendelijke wijze de aandacht van passanten trekt en de mensen in het gebouw een uitzicht over de buurt in vogelperspectief geeft.

villa

Het ontstane gebouw gaat op in de architectuur eromheen, maar onderscheidt zich nog altijd op unieke en interessante wijze. De eerste twee lagen bevatten de appartementen en delen van het kantoor. De basisvorm van het gebouw is een weerspiegeling van andere gebouwen in de omgeving. Vanuit het dak duikt echter een opvallend derde niveau op: een grote zwarte doos. Dit ongebruikelijke element bevat de vergaderruimte en biedt uitzicht over de buurt en het groen.

“We wilden een bijzondere plek creëren om onze opdrachtgevers te ontvangen”, aldus architect Christophe Sechehaye. “Deze vergaderruimte staat voor ons centraal, zoals ook onze opdrachtgevers centraal staan.”
LED-licht speelt 24 uur per dag over de met Trespa beklede kantoordoos, benadrukt de diagonalen, brengt de twee gebouwen tot leven en creëert volume en beweging. “We hebben het uiterst matte Meteon Lumen Diffuse voor de gevel geselecteerd omdat we de doos er echt wilden laten uitspringen en subtiel de aandacht wilden vangen van mensen die langs lopen.

Trespa
www.trespa.com