Innovatieve integrale steiger

Artikel delen

Het basisprincipe van de steigersystemen is tot op de dag van vandaag nauwelijks veranderd. Er is behoefte aan innovatie met betrekking tot de steiger zelf, die nog steeds gebukt gaat onder een groot aantal arbeidsongevallen. PERI streeft ernaar hierop een antwoord te geven met een nieuwe categorie, integrale steiger: PERI UP Easy.

Elke technische innovatie heeft als doel zaken beter op te lossen dan voorheen mogelijk was. “Beter” is synoniem voor eenvoudiger, sneller en veiliger. Daarom streeft PERI sinds zijn start in de steigertechniek steeds dezelfde doelstelling na: meer veiligheid met meer economische efficiëntie. PERI streeft consequent naar een systeemtechniek die bij montage en gebruik geen maatregelen zoals persoonlijke beschermingsmiddelen of extra valbeveiliging vereist.

Eenvoudiger, sneller en veiliger: om dit te bereiken, bepalen – naast de algemene eisen van stabiliteit, draagkracht en gebruiksveiligheid – de volgende doelstellingen het ontwerp van PERI UP Easy:

  • Systeemveiligheid: gewaarborgd maximum aan veiligheid tijdens montage en gebruik
  • Veelzijdigheid: flexibel gebruik als gevel- én modulaire steiger
  • Aantal componenten: een minimum aantal systeemcomponenten en verbindingselementen; hierdoor meer veiligheid en productiviteit
  • Lichtgewicht: alle systeemcomponenten zijn aanzienlijk lichter dankzij het gebruik van staal van de hoogste kwaliteit
  • Belastbaarheid: elke systeemcomponent en verbindingselement heeft een optimale belastbaarheid.

PERI UP Easy: een integraal gevelsteigersysteem, waarin het samenspel van gewicht, bouwsnelheid, toepassingsmogelijkheden, werk- en gebruiksveiligheid de norm zet. En dankzij het open, handig voorgemonteerde Easy frame met de geïntegreerde rozetknoop, naadloos te combineren met de PERI UP Flex modulaire steiger.

PERI
www.peri.nl