Kies voor veiligheid en kwaliteit en negeer misleidende en goedkope steigeraanbiedingen

Artikel delen

Als fabrikant voor de professionele markt hebben wij als Custers te maken met regelgeving waaraan de rolsteigers die wij leveren moeten voldoen. In Nederland betreft dit de EN1004 norm voor de samenstelling en constructieve eisen van de rolsteiger. Daarnaast de EN1298 norm voor wat betreft de opbouw en gebruiksinstructies om het werken met een rolsteiger zo veilig mogelijk te maken.

Er is de laatste jaren in Nederland veel commotie geweest rondom veilige opbouw. Het reduceren van het valgevaar tijdens op- en afbouw van de rolsteiger is essentieel. Helaas blijkt dit in praktijk niet altijd haalbaar, vooral door bewust misleidende steigeraanbiedingen van rolsteigers via goedkope webshops. Het is schokkend om steigerconfiguraties aan te treffen waarin te weinig vloeren, schoren en leuningen geleverd worden. Levensgevaarlijk en vooral ook onnodig!

Opvallend is de toename van advertenties met zogenaamde ‘doe-het-zelf steigers’ die via professionele kanalen aangeboden worden. Ons advies is dan ook om eerst de website te checken van de fabrikant van het steigermateriaal of het professioneel materiaal betreft.

De scherp geprijsde ‘gevelvrij’ aanbiedingen zijn ook buitengewoon verraderlijk. Uitgangspunt hierbij is dat de afstand tussen de platformrand en gevel maximaal 15 cm is. Deze situatie doet zich zelden voor door uitstekende delen of overstekken, waardoor rondom leuningen wél noodzakelijk zijn om het valgevaar te reduceren.
Goedkoop is duurkoop met een verhoogd risico op ongelukken!

Custers Hydraulica B.V.
www.custers.nl