Uniek! Met Mol Lifting en een VW T1 het dak op!

Artikel delen

Dat mensen en materiaal niet vanzelf omhooggaan komt bij Mol Lifting niet alleen voor op de bouwplaats. Soms zijn er van die mooie projecten waar je even bij stil staat. Voor Move Mobility Experience in Amsterdam kwam er een wel heel bijzondere lift te staan. Een klassieke VW T1 zou als het ware langs de gevel omhoog rijden om gasten buitenom naar het restaurant boven te vervoeren tijdens een groot event.

Klassieke VW T1 omgebouwd

Het ging hier om een VW T1 die moest worden aangepast tot een lift. Dit betekende het gebruik van een bestaande lift met een aangepast plateau zodat de VW T1 hieraan gehangen kon worden. Geen eenvoudige klus, weet Peter-Jan Zwakhals, senior project adviseur bij Mol Lifting: “Doordat de T1 als het ware langs de gevel omhoog rijdt, moest het dak van de bus als deur en instap fungeren en de vloer zou de uitstap naar het restaurant worden. Daarbij moest het authentieke karakter van de T1 bewaard blijven. De uitdaging zat vooral in de combinatie van veiligheid, ontwerp én het magische effect. Geen alledaagse klus dus!”

Voor zo’n uniek project is er een projectteam benodigd. Dit team, onder leiding van Mol Lifting, bestond uit een constructeur, carrosseriebouwer, elektricien en een keuringsinstantie.
Er is maanden gewerkt aan dit ‘geheime’ project om het in november op tijd af te krijgen.
Het eindresultaat mag er zijn. Voordat men de T1 in stapt is er een klein plateau als opstap met transparante glazen liftdeuren. De buitenzijde en de binnenzijde zijn authentiek maar uiteraard wél met enkele aanpassingen, compleet met surfplank.
Peter-Jan: “Om de belevenis voor de gasten extra dimensie te geven heeft deze lift een trage snelheid zodat iedereen op zijn gemak kan genieten van de rit naar boven.”

Kijk voor meer informatie op www.mollifting.nl/buscampagne.