SpouwVast, veiliger op ladder & steiger

Artikel delen

Met de SpouwVast kunnen ladders & steigers in letterlijk 3 tellen aan de gemetselde gevel gefixeerd worden. De SpouwVast wordt in de open stoot/ventilatievoeg gestoken en een kwartslag gedraaid. De borg valt in de openvoeg, zodat de SpouwVast letterlijk muurvast zit. Het oog steekt uit en hier kan met spanband of haak de ladder/steiger aan bevestigd worden.

SpouwVast voldoet aan EU regelgeving

De ladder/steiger kan al op circa 2m hoog gefixeerd worden, waarna men veilig hoger kan klimmen/bouwen. Uithalen gaat even snel en de SpouwVast is weer klaar voor gebruik. Dus géén gaten in de muur en géén afval.

Het ministerie van SZW, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en de ‘Adviseur EU-wetgeving en CE-markering hebben de producent laten weten: “SpouwVast niet valt onder specifieke EU-regelgeving die CE-markering of andere certificering vereisen; Er zijn geen normen en dus geen certificeringen voor het fixeren van ladders via een ventilatiegat in een spouwmuur. Daarnaast voldoet de producent aan alle overige proces vereisten die de EU stelt. Het is duidelijk dat het fixeren met de SpouwVast vele malen veiliger is dan klimmen op een losse ladder of steiger.”

Kan de muur het aan? “Dat moet, net als nu, de vakman ter plaatse bepalen. Maar de SpouwVast haakt achter 2 stenen en een traditioneel schroefoog zit hooguit in 1 steen, dus de SpouwVast verdeelt de kracht op de muur nog beter,” aldus de producent. “ De SpouwVast is dus: veilig, snel, goedkoop, ergonomisch verantwoord, duurzaam en gebruiks- en klantvriendelijk.”

SpouwVast
www.spouwvast.nl