Verduurzaming nog steeds in volle gang!

Artikel delen

Afgelopen maanden is Dura Vermeer druk bezig met de renovatie van 5 flatgebouwen aan de rand van de wijk Graan voor Visch te Hoofddorp. De sociale huurwoningen zijn gebouwd in 1972 en krijgen na bijna vijftig jaar groot onderhoud.

Woningcorporatie Ymere vindt het belangrijk dat het wooncomfort voor de bewoners verhoogd wordt en dat de markante flats een moderne uitstraling krijgen. Na de aanpak zullen de flats voldoen aan de eisen van deze tijd. Zowel de binnen- als de buitenzijde worden aangepakt.

De gevel van de 264 appartementen worden voorzien van het 130 mm Thermosteen vaste-platen-systeem, zodat er een RC-waarde van 4,10 behaald wordt. Het vaste-platen-systeem van Thermosteen is een buitengevelisolatie waarbij de keramische steenstrips fabrieksmatig worden verschuimd met PUR isolatieschuim en vormen hierdoor één geheel. Zo komen de Thermosteen elementen kant-en-klaar aan op de bouwplaats en kan er snel en zeer schoon gewerkt worden. De Thermosteen elementen worden direct op de bestaande betonnen buitenbladen aangebracht zodat de overlast voor de bewoners minimaal is. Tevens worden de kozijnen en de balustrades van de balkons vervangen. Door deze verduurzaming kunnen deze woningen weer jarenlang geëxploiteerd worden.