Verminder geluidhinder met juiste deuren

Artikel delen

Uit onderzoek blijkt dat meer dan 20% van de Nederlanders langdurig geluidhinder ervaart. Gebruik van een deurset met de juiste geluidwerende prestaties kan de overlast sterk verminderen. Tijdens een online webinar op 28 oktober 2020 vertellen specialisten van testinstituut Peutz, adviesbureau DGMR en GND-garantiedeuren hoe geluid wordt gemeten, welke definities er zijn, wat de juiste toepassing is en hoe geluidwerende deuren en deurkozijnen worden gecontroleerd. Hierbij komen zowel utiliteit en woningbouwnieuwbouw als transformatie aan bod.

Geluid is een complexe materie. Er is veel verwarring over de gebruikte begrippen, geluidwaarden en benodigde geluidsisolatie. De verwachting van comfortniveau en de beleving van opdrachtgevers, gebouweigenaren en gebruikers zijn veelal niet eenvoudig te vertalen naar prestatie-eisen voor de geluidsisolatie. Hierdoor is de kans op onvrede bij opdrachtgevers en gebruikers als gevolg van een verkeerd gekozen of gemonteerde deurset groot. Een oplossing van deze problemen leidt vaak tot aanpassingen die aanzienlijke en onvoorziene herstelkosten met zich mee brengen. Daarom is kennis over geluidswaarden en juiste toepassing van groot belang.

Het online webinar wordt gehouden op 28 oktober 2020 van 12.30 tot 13.45uur, is interactief en voor iedereen gratis toegankelijk. Het webinar richt zich op functionarissen van opdrachtgevers in de woning- en utiliteitsbouw, projectontwikkelaars, architecten en adviseurs en uitvoerende partijen die zich bezighouden met het opstellen van eisen en de controle.

GND
www.gnd.nl/webinar