Duurzaam en uitnodigend bedrijfsgebouw weerspiegelt identiteit Hanzestrohm

Artikel delen

Met een fonkelnieuw gebouw voegt Hanzestrohm (voorheen Hemmink Groep) een volgend hoofdstuk toe aan het verhaal van dit familiebedrijf dat (elektrotechnische) oplossingen biedt voor (woning)bouw, utiliteit en industrie. BDG Architecten creëerde het ontwerp voor de nieuwe kantoorhuisvesting en logistieke hal aan de Popovstraat in Zwolle. Een gebouw dat laat zien wie Hanzestrohm is. Een stimulerende werk- en leefomgeving met een open, uitnodigende uitstraling. Een plek waar kantoor en logistiek optimaal kunnen samenwerken. Goed passend in de omgeving. En bovendien duurzaam en energiezuinig.

opgetild gebouw

BDG Architecten ontwierp het kantoorgebouw in een diamantvorm. De krachtige en open uitstraling van de nieuwbouw weerspiegelt de identiteit van Hanzestrohm: high tech, warm en herkenbaar. Het kantoorgebouw is opgetild en verhoogd gebouwd. Onder het pand, verscholen achter het talud, is plek voor ruim 80 parkeerplaatsen, een fietsenberging en technische ruimte. Het afgeschuinde groene dak aan de noordwestkant vloeit natuurlijk over in de groene zone van de aangrenzende Nieuwe Wetering. De iets verhoogde ligging en de transparante gevel bieden een mooi uitzicht op de uiterwaarden en het water. Door de grote raampartijen is vanuit het gehele kantoor de relatie met buiten duidelijk voelbaar. Aansluitend op de groene voorzone realiseerde BDG om het kantoor een prettige buitenruimte met diverse soorten beplanting, fruitbomen en beschutte zitplekken. Met hoogteverschillen in het maaiveld is de route naar de opgetilde entree gemaakt.

Verbindende en multifunctionele tribunetrap

Bij binnenkomst springt de brede tribunetrap bekleed met essenhout direct in het oog. Dit multifunctionele element is met een varia aan zitjes een fijne plek voor informeel overleg en presentaties. De trap verbindt de verschillende afdelingen en de centrale ruimte met de verdieping. De eerste etage is rondom voorzien van een transparante balustrade. Boven de tribunetrap brengen lichtstraten op het noorden het daglicht diep het gebouw in.

Mix aan werk- en overlegruimten

Samen met de medewerkers van Hanzestrohm realiseerde BDG Architecten een moderne kantooromgeving op maat. De mix van open en meer besloten werk- en overlegruimten haakt aan op de verschillende soorten functies en taken. In de nieuwe omgeving zitten de medewerkers op korte loopafstand van elkaar wat samenwerking en kennisdeling stimuleert. Het interieur is in samenwerking met Zwaag Interieur zorgvuldig uitgewerkt met aandacht voor details. De inrichting markeert functie, de gekozen materialen zijn uitnodigend en comfortabel. Groene afscheidingen en glazen tussenwanden verbinden de ruimtes en
reguleren de akoestiek.

bijzonder duurzaam kantoor

PV-panelen, een gevel van triple glas en hoogwaardige isolatie maken het gasloze gebouw bijzonder duurzaam. Voor een optimaal werkklimaat kan het balansventilatiesysteem per ruimte naar wens worden ingesteld. Het kantoorpand wordt actief verwarmd en gekoeld middels een warmtepomp.
Het nieuwe kantoor en logistieke hal zijn tot stand gekomen in samenwerking met Karin van der Zwaag, Replan engineering BV, Aan de Stegge Twello & Jansen Vastgoed.