In de spotlight

Producten
Artikel delen

Einde aan optrekkend vocht

Optrekkend vocht is één van de grootste vochtproblemen, waar veel huishoudens in Nederland last van hebben. Door onder andere de goede isolatie van woningen komt opstijgend vocht steeds vaker voor. Optrekkend vocht bestrijden gebeurt op diverse manieren in Nederland. Helaas zijn niet alle toepassingen even goed. Bij Vochtweringdirect bieden ze echter een permante oplossing aan tegen optrekkend vocht, die getest is door TU Delft.

Problemen door optrekkend vocht.

Problemen door optrekkend vocht treden vooral op bij gemetselde funderingen, die in vochtige grond staan. Dat kan komen door een hoge grondwaterstand of door hemel-, zak- of oppervlaktewater dat moeizaam wordt afgevoerd. Optrekkend vocht kan veel schade veroorzaken, zoals aan vloeren, stucwerk of wandcontactdozen. Optrekkend vocht vanuit de fundering kan ook voor een hoge luchtvochtigheid zorgen in de woning. Dit resulteert soms in condensatieproblemen en schimmelvorming, ook al wordt er goed geventileerd. Het is duidelijk dat dit tevens zorgt voor een slecht binnenklimaat en dus tot gezondheidsproblemen kan leiden.

Behandeling wand door injectie en waterdicht pleisteren.

Vochtweringdirect, onderdeel van Direct Professioneel Onderhoud B.V., maakt een einde aan optrekkend vocht. Hierbij maakt de specialist gebruik van een unieke gel die 25 jaar geleden is ontwikkeld om optrekkend en opstijgend vocht te behandelen. Deze gel wordt binnen Europa uitsluitend door Vochtweringdirect.nl geleverd en biedt tien jaar garantie op een vochtvrije woning.

De wand na stuc- en sauswerk.

Oplossing

Vochtweringdirect inspecteert altijd eerst nauwkeurig of het vochtprobleem daadwerkelijk optrekkend vocht betreft. Optrekkend vocht wordt namelijk vaak verward met bijvoorbeeld doorslaand vocht. Als er optrekkend vocht is bevestigd, dan gaat de specialist aan de slag om gaten in de muur te boren. Dit gebeurt circa 5 centimeter boven de bodem en met zeven tot acht boorgaten per strekkende meter over de gehele lengte van de muur. Vervolgens wordt gel geïnjecteerd door middel van kleine buisjes. De gel zet uit en trekt in het metselwerk. In de weken daarna absorbeert de combi van harsen en polymeer het opgetrokken vocht. Deze combinatie wordt door Vochtweringdirect zelf gemengd, inclusief enkele chemische toevoegingen die gebruikt mogen worden in drinkwatergebieden. De geboorde gaten worden na de behandeling uiteraard netjes dicht gemaakt. Het hangt van de muurdikte af hoe snel al het vocht uit de muren is getrokken.


Hoe kunt u optrekkend vocht herkennen?

Vochtige muren in huis zijn vrijwel altijd direct te herkennen. Wanneer er vochtplekken ontstaan op binnen- en buitenmuren in combinatie met een muffe geur en schimmels, dan is er bijna altijd sprake van optrekkend vocht. Daarnaast kunt u optrekkend vocht ook herkennen aan:

  • Loszittend behang
  • Hoge mate van luchtvochtigheid
  • Vochtkringen
  • Veel condens in huis
  • Muffe en penetrante geuren
  • Zichtbare schimmels en zoutpluizen

Na injectie wordt het optrekkend vocht verder bestreden door het afbikken van de oude afwerklaag, veelal tot 1 meter hoogte. Hierna wordt ISO fase III NANO wordt aangebracht. Dat is een speciale stuclaag die op NANO-technologie is gebaseerd. Tot slot worden naar wens de wanden op kleur gesausd en zelfs nieuwe plinten geplaatst. Een kant-en-klare oplossing dus!

Direct Professioneel Onderhoud BV

www.vochtweringdirect.nl
www.ontvochtigerdirect.nl
www.isolatiedirect.nl
www.schildersdirect.nl

Wij maken kelders en souterrains ook waterdicht: https://vochtweringdirect.nl/kelder-waterdicht-maken/

BouwTotaal