Maxime Verhagen begint innovatiewinkel

Artikel delen

Nederland heeft er een nieuwe winkel bij: Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland, opende vandaag een heuse bouwinnovatieshop. Via deze webwinkel, waar de sector innovaties kan delen én vinden, wil Bouwend Nederland de innovatiekracht van de bouw in beeld brengen en verder versterken.

Verhagen, na een carrière in de politiek nu dus webwinkelier: “Via de bouwinnovatieshop komen innovators op een laagdrempelige manier in beeld bij bouw- en infraondernemingen. Ze kunnen zo bijvoorbeeld investeerders trekken, kennis binnenhalen of een launching customer vinden. Andersom kunnen bouw- en infrabedrijven makkelijk en snel innovatie in huis halen.”

De bouwinnovatieshop, onderdeel van het platform De Bouw Maakt Het Slim, is een kruising tussen Marktplaats en een crowdfunding-platform. Startups, scale-ups en ‘volwassen’ aanbieders van innovatieve producten en processen kunnen via de shop gratis en vrijblijvend een pitch delen. Dat geldt ook voor bouwondernemingen die een innovatie breed willen uitrollen, en voor studenten met een goed idee. Op dit moment zijn er ruim 50 innovaties te vinden, variërend van een digitaal woningdossier en innovatieve samenwerkingsvormen tot dronetoepassingen en een tunnelboormachine. Interessant voor grote en kleine partijen die hun producten, diensten en marktpositie willen verbeteren.