Bouwproductie en verduurzaming

Artikel delen

Maxime Verhagen (voorzitter van Bouwend Nederland) en minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren bundelen de krachten met de bouwwereld tijdens BouwBeurs 2019. Tijdens de beurs hebben zij het over belangrijke thema’s in de bouw zoals personeel, innovatie en verduurzaming.

Tijdens BouwBeurs 2019 is het ‘Tijd om de krachten de bundelen’. Het thema van dit jaar wordt op maandag 4 februari onthuld door Maxime Verhagen, voorzitter van ondernemersorganisatie Bouwend Nederland. Op de stand van bouwmaterialenleverancier Raab Karcher wordt een banier uitgerold met daarop het thema. Na de onthulling zal Verhagen in gesprek gaan over het thema ‘personeel’. Welke vaardigheden zijn nu en in de toekomst nodig om bij te blijven in het vak? Wat zijn de ambities? Maar ook de huidige en toekomstige status van human capital op de bouwagenda komt aan bod.

Beeld: BouwBeurs 2019

Een ander thema dat tijdens de opening en in het Nieuwscafé wordt besproken, is veiligheid. Veiligheid en gezond werken heeft topprioriteit in de bouw- en installatiebranche. Om deze reden lanceert Bouwend Nederland op BouwBeurs 2019 hun eigen campagne Bewust Veilig. Op 20 maart krijgt het thema veiligheid extra aandacht. Verhagen gaat in op het belang van veiligheid in de bouw en het creëren van een open cultuur en goed werkgeverschap om dit te faciliteren.

Op donderdag 7 februari krijgt BouwBeurs 2019 bezoek van Kajsa Ollongren, minister van Binnenlandse Zaken. Tijdens haar bezoek zal de minister praten over het thema bouwproductie. Ollongren geeft haar visie op de uitdagingen die spelen bij het verhogen van de bouwproductie en het stimuleren ervan.

Een ander thema dat ter sprake komt, is verduurzaming. Een belangrijke randvoorwaarde bij dit thema is innovatie binnen de bouw. Hierbij wordt ook dieper ingegaan op de huidige uitdagingen in de bouw in relatie tot maatschappelijke uitdagingen. Daarnaast wordt gesproken over inpassing van deze ideeën in het landschap, daar de minister ook verantwoordelijk is voor de portefeuille Ruimtelijke Ordening.