Gevelisolatie vanuit de kracht van de eenvoud

Artikel delen

Het kantoor- en laboratoriumcomplex van KIWA Apeldoorn wordt verbouwd en vernieuwd. De gevels krijgen een hoogwaardige isolatie dankzij Isofinish, een gevelconcept waarbij dunne isolatieplaten van Recticel en Borgh regelbare gevelschroeven voor een doorlopende isolatieschil zorgen. Freek Nijhof van Borgh: “Bij dit project is gekozen voor 100 mm dikke Recticel Powerwall® isolatieplaten in een grote maatvoering van 1200×2400 mm met tand en groef rondom. Dat draagt bij aan de snelle en efficiënte werkwijze door VM Geveltechniek, waarbij in luttele weken alle gevels zijn bekleed. Hoofdaannemer Aan de Stegge Twello constateerde dat de vernieuwing van de gevel voort-racete.”

Pand Kiwa

Naar een ontwerp van Buro Duck in samenwerking met JVZ Ingenieurs en Ten Hove totaalinstallateurs wordt het KIWA-complex verduurzaamd en gemoderniseerd. Met aangename werkplekken, comfort, licht en transparantie in het exterieur en betere isolatiewaarden voor het hele gebouw, in combinatie met een fraaie uitstraling van de gevel. Nijhof: “VM Geveltechniek verwerkt jaarlijks tienduizenden vierkante meters van ons gevelconcept in uiteenlopende projecten. Belangrijk is dat je bij een concept blijft vasthouden aan de doordachte werkwijze, waarbij je per project kunt variëren qua meest geschikte type isolatieplaat en vereiste dikte. Dat is de kracht van het Isofinish concept.”

Die kracht is ook de eenvoud en efficiency van werken. Bij dit project heeft VM Geveltechniek eerst de Powerroof isolatieplaten doorlopend aangebracht zonder koudebruggen, vervolgens zijn geprefabriceerde rekken door middel van Borgh Facafix gevelschroeven gemonteerd en daarop is de gevelbekleding aangebracht. Er is gekozen voor een onderhoudsvriendelijke Eternit Natura bekleding in de kleur antraciet voor een eigentijdse uitstraling van het gebouw. “Deze werkwijze met prefab montagerekken heeft de snelheid – die toch al hoog ligt bij dit gevelconcept – extra verhoogd. Het ging medio januari echt razendsnel, mede door de inzet van een hefsteiger. Renoveren van gevels vergt per definitie extra tijd en aandacht, maar dit project bleek ‘een eitje.”

Isofinish
www.isofinish.nl