“Altijd goed moment voor procesbeheersing dankzij bouwapp”

Artikel delen

Met de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) wordt het noodzakelijk om het hele bouwproces goed te documenteren. “Maar het zou onverstandig zijn om op de invoering van die wet te wachten, want bouw- en installatiebedrijven profiteren nu al elke dag van het softwareprogramma Ed Controls,” aldus Arne Koopman van Dutchview Information Technology, het bedrijf achter de bouwapp Ed Controls.

Joyce van Es van Van der Sluis Technische Bedrijven zet audits op kantoor klaar. Foto: Ton Otten / Dutchview Information Technology.

“De bouwapp zorgt vanaf dag één voor een heldere projectcommunicatie. Iedereen ziet in één oogopslag wat er moet gebeuren en wat al is gedaan. Dat is niet alleen belangrijk om het proces soepel te laten verlopen, maar je verhoogt daarmee ook de kwaliteit. En faalkosten worden geminimaliseerd. Het is vanwege procesbeheersing, kwaliteit en kostenreductie altijd een goed moment om Ed Controls te gaan gebruiken.”

Ronald Bremmer beaamt dat. Hij is Bedrijfsleider Woningbouw bij Van der Sluis Technische Bedrijven. “Wij zijn totaalinstallateur voor woningbouw, utiliteit en renovatie. Kwaliteit is de kernwaarde van ons bedrijf. Juist vanwege die kwaliteit maken wij al ruim drie jaar gebruik van Ed Controls. Deze digitalisering past perfect binnen ons systeem voor kwaliteitsborging. Door processen te beheersen, inzichtelijk te maken en digitaal vast te leggen, kun je de kwaliteit beter borgen. Met deze software werk je efficiënter en plezieriger samen met zowel je eigen collega’s als alle projectpartners. En het levert tijdwinst op.”

De digitale tussentijd-eind opleveringslijsten worden ingevoerd op het kantoor van Van der Sluis in Genemuiden. Vervolgens kan de voorman op de bouwplaats, die de lijsten op z’n laptop, smartphone of iPad oproept, direct beginnen met het controleren van de installaties en het invullen van de controlelijsten. De bouwapp is erg visueel. Dat vinden gebruikers één van de grootste voordelen. Zo kunnen opnamepunten eventueel op de foto worden gezet voor interne of externe informatieoverdracht. Met de ingebouwde Bibliotheek heb je alle relevante documenten en tekeningen altijd digitaal bij de hand. Bremmer: “Als je alle functionaliteiten opsomt, lijkt de software misschien omslachtig, maar het is juist heel eenvoudig: tablet erbij, de waarden invullen en alles ligt vast. En de software functioneert met ons ERP-systeem.”

Voorman Lesley Drost loopt de audit op een project in Almere-Buiten. Foto: Ton Otten / Dutchview Information Technology.

Arne Koopman: “Ons uitgangspunt bij de ontwikkeling was een simpel en toegankelijk softwaresysteem. Less is more. Het is een gebruiksvriendelijk hulpmiddel voor heldere projectcommunicatie, data & rapportage en kwaliteitsborging. Je hebt achteraf ook geen discussies meer met projectpartners, want alles is digitaal gedocumenteerd. Met zo’n uitgebreid ‘as build dossier’ wil iedereen graag z’n project opleveren. Ed Controls is bij veel bouw- en installatiebedrijven dé manier voor projectcommunicatie én projectbeheersing. Zowel intern als binnen de efficiënte samenwerking met opdrachtgevers, onderaannemers, leveranciers en andere betrokken bouwpartijen. Met één gebruiksvriendelijke app stuur je bijvoorbeeld alle projectpartners aan door ze digitaal tickets toe te wijzen.”
Bekijk hier de video.

Ed Controls
www.edcontrols.nl