De Zalmhaven in Rotterdam bereikt hoogste punt van Benelux

Artikel delen

Drie jaar na de start van de bouw bereikt De Zalmhaven haar hoogste punt van 215 meter. Het project in het Scheepvaartkwartier in Rotterdam, omvat drie torens met in totaal 485 woningen, commerciële voorzieningen en parkeervoorzieningen. De Zalmhaven viert het bereiken van haar hoogste punt met een spectaculaire lichtshow en een optreden van DJ duo Mind Against via een livestream voor heel Rotterdam en de rest van de wereld.

zalmhaven

De Zalmhaven bestaat uit De Zalmhaven I, een toren van 215 meter, geflankeerd door De Zalmhaven II en III, twee gebouwen van 70 meter hoog, gelegen in het Scheepvaartkwartier in Rotterdam. In de hoge toren komen 256 appartementen. In de lagere torens, die deels aan het nieuw in te richten openbare park aan de Gedempte Zalmhaven liggen, worden 196 appartementen en 33 herenhuizen gerealiseerd, in de koop- en huursector. Naast woningen komt er een grote gedeelde daktuin voor bewoners, commerciële ruimten, een parkeergarage (met fietsenstallingen) en een restaurant met panoramisch uitzicht. De herenhuizen en woningen in De Zalmhaven III zijn inmiddels opgeleverd. Naar verwachting worden de woningen in De Zalmhaven I medio 2022 opgeleverd en De Zalmhaven II in eind 2021.

zalmhaven

De makers van De Zalmhaven

Het project is een ontwikkeling van Zalmhaven CV, een samenwerkingsverband van gebiedsontwikkelaar AM en gebiedsontwikkelaar en investment manager Amvest.

Twee internationaal bekende Nederlandse architectenbureaus werken aan dit project. De hoge toren is een ontwerp van Diederik Dam van Dam & Partners Architecten. De lagere woongebouwen zijn ontworpen door Kees Kaan van KAAN Architecten. De bouw is in handen van BAM Bouw en Techniek – Speciale Projecten. De huurwoningen worden door Amvest namens AEGON in portefeuille genomen.

zalmhaven

Viering hoogste punt

De Zalmhaven viert deze mijlpaal met een lichtshow en een livestream voor heel Rotterdam en de rest van de wereld. Alle Rotterdammers zijn op donderdag 14 of vrijdag 15 oktober vanaf 20:00 uur van harte uitgenodigd om, van dichtbij of ver weg, een blik te werpen op de toren. Op donderdag 14 oktober om 19:30 uur organiseert De Zalmhaven, samen met Audio Obscura, een DJ set met livestream op ruim 200 meter hoogte op de top van de Zalmhaven I.  Met een win-actie op Facebook én Instagram worden VIP tickets voor 2 personen verloot voor een bezoek aan de top van De Zalmhaven later dit jaar.zalmhaven