Glasbalustrades, ideaal voor hoogbouwprojecten met hoge windlast

Artikel delen

Hoogbouwprojecten schieten in Nederland als paddenstoelen uit de grond. De grote vraag naar woningen in combinatie met de schaarse grond maakt (middel)hoogbouw aantrekkelijk. Om de bewoners van die hoogbouwappartementen te laten genieten van hun uitzicht en buitengevoel zijn (inpandige) balkons met glasbalustrades een uitkomst. Dankzij de slimme UNIQ profielen voor glasbalustrades kan de ontwikkelaar, architect en bouwer ook op grotere hoogte kiezen voor deze transparante oplossing.

gevel

“Door het ontwerp van de UNIQ profielen zijn deze bestand tegen een hoge windlast en zorgen voor maximale veiligheid. Tegelijkertijd heb je met een glasbalustrade een transparante en lichtdoorlatende balkonafsluiting die het uitzicht vanuit zo’n hoogbouwproject alle eer aandoet,” schetst Martin Krakowczyk, Productmanager bij IMS Nederland. Deze onderneming levert naast halffabricaten van staal, roestvast staal en aluminium ook een eigen lijn hekwerkcomponenten in RVS, onder de naam SB-Railing. Daar horen de UNIQ glasbalustradeprofielen bij, die geheel in eigen beheer zijn doorontwikkeld.

“De unieke, gepatenteerde klemstrip in combinatie met verschillende aluminium afwerklijsten maken dat dit systeem makkelijk en snel te monteren is. Het glas wordt over de hele lengte ingeklemd, zonder keggen die plaatselijk spanning geven op het glas. We hebben profielen voor verschillende lijnlasten, waarbij ik met name voor hoogbouwprojecten wil wijzen op de optie 2 kN/m profielen. Door deze toe te passen kan er vaak dunner glas worden gebruikt, ook bij panden met een hoge windlast. Behalve de doeltreffende technische oplossing is er de esthetische meerwaarde: in vrijwel alle gevallen is het mogelijk om de vloer mooi en bijna naadloos over te laten gaan in het glas. Zo ontstaat een strak geheel, dat perfect past in de bouwstijl van elk bouwproject, van laag tot zeer hoog.”

UNIQ smart balustrades
www.uniq-balustrades.com