Welke impact maak jij in 2022?

Artikel delen

‘Geef aandacht aan alles wat waar, edel en rechtvaardig is…’ Deze zin is regelmatig opgeborreld in het afgelopen jaar. Het is, zeker in deze roerige tijden, zo belangrijk om af en toe stil te staan en te bedenken waar jij aandacht aan geeft. Maar ook wie of wat jou voeding geeft, en wie niet. Iets of iemand kan soms energie kosten, zowel zakelijk als privé. Wanneer je die keuze zelf bewust maakt, vanuit onvoorwaardelijke liefde, is dat oké. Maar soms moet je ook de keuze maken om iets los te laten omdat het je (teveel) energie kost.

Tekst: Leo Nieuwenhuis, initiator The New Builders

new builders

We leven midden in een tijd van opschudding. Denk aan de oorlog in de Oekraïne, de nasleep van de coronacrisis, stijgende energieprijzen en een groeiend tekort aan grondstoffen. Het is een kwalijke zaak, wanneer daar geen perspectief tegenover wordt gesteld. Dat gaat me aan het hart! Ik zie dat er in alle leeftijdscategorieën mensen worden gekwetst, dat mensen het niet meer weten of het zelfs niet meer zien zitten. Kijk maar eens naar de cijfers. Burn-out, depressie, eenzaamheid; het is aan de orde van de dag.

Het is daarom nu belangrijker dan ooit dat we samen perspectief vinden én bieden! Zoek de verbinding, luister naar elkaar. Zorg dat je goede argumenten hebt voor wat je doet en zegt, en zorg er steeds voor dat je jezelf vrijwaart van hardheid en harde uitspraken. En kijk naar de ander om! Of dat nu in de buurt is, op je werk, of elders in de wereld.

Dienend leiderschap

Het juiste leiderschap kan ons redden. Vanuit onder andere het Manifest van The New Builders (te lezen op onze website) zien we dat dienend leiderschap bestaat uit luisteren in plaats van oordelen en tegelijkertijd scherp zijn op wat er om je heen gebeurt. In onze maatschappij zijn we doorgeslagen in de welvaart (maakbaarheid) en dit gaat ten koste van het welzijn en de mensen. Het kan toch niet zo zijn dat er vanuit welvaartsoverwegingen beslag mag worden gelegd op ons welzijn?

Leo Nieuwenhuis

Leo Nieuwenhuis: “Het is nu belangrijker dan ooit dat we samen perspectief vinden én bieden! Zoek de verbinding, luister naar elkaar.”

Leiderschap vraagt er dus om, dat we disbalans bijstellen. Voor welzijn is (hernieuwd) perspectief nodig. En dat bieden we bij The New Builders, inmiddels al bijna 10 jaar! Met onze missie, thema’s, subthema’s en het Manifest, waarin staat uitgeschreven wie we zijn, waar we voor staan en waar we voor gaan. Het was niet altijd makkelijk om daaraan te werken in de waan van de dag. We werden zelfs vaak tegengewerkt. Maar het paradoxale is, dat ik geloof dat er straks juist stevig om gevraagd wordt. Zijn we er dan klaar voor? Ik vind het bemoedigend om te zien dat juist in deze tijd veel New Builders samen op reis gaan, in bestaande en nieuwe Cocreate. Daarbij daagt de opschudding ons ook uit om het echt anders te doen. Vanuit ons DNA, in onze manier van omgaan met elkaar en de aarde.

Festival

Ik kijk daarom enorm uit naar het New Builders Festival dat we op 7 april 2022 organiseren, waarbij we elkaar eindelijk weer kunnen ontmoeten. Dat wordt echt een Festival van en voor The New Builders, waarbij we elkaar kunnen laten zien waar we staan. Zoals eerder al gezegd laten we de New Builders Journey zien; daarin omschrijven we wat er nu eigenlijk gebeurt wanneer je New Builders wordt en bent.  Meer dan ooit zal dit Festival in het teken staan van verbinding en ontmoeting, saamhorigheid en gezelligheid. We hebben elkaar zo nodig! Wil jij daar ook bij zijn? Neem dan contact op.

new builders

Nieuw begin

Ik geloof dat we als The New Builders in een nieuwe fase terechtkomen. Waarin echte groei van binnenuit steeds belangrijker en zichtbaarder wordt, om van daaruit impact te maken. Daar gaan we steeds meer persoonlijk in staan, ook omdat dat nodig is! Samen kijken we vol verwachting wat het komende jaar ons brengen gaat. Bij The New Builders, in de bouwsector, maar ook in Nederland.

Ten slotte wil ik je graag uitdagen: wat is voor jou waarheid, wat is voor jou edel, wat is voor jou rechtvaardig? Welke impact maak jij vanuit deze vragen in 2022?

Meer weten over The New Builders en wie we zijn? Kom dan naar één van de startbijeenkomsten die op onze website staan vermeld of neem contact op met Leo Nieuwenhuis. Email: l.nieuwenhuis@thenewbuilders.nl. Mobiel: 06-49035770. Of ga naar www.thenewbuilders.nl.

BouwTotaal is in de persoon van hoofdredacteur Frank de Groot ook New Builder.