Daadwerkelijke brandveiligheid met klant centraal

Artikel delen

Hemmink gaat voor een veilige, comfortabele en duurzame (leef)omgeving voor iedereen. Dat doen ze door diverse oplossingen en kennis aan te bieden op het gebied van elektrotechniek en veiligheid. Hilco Knul is commercieel directeur bij Hemmink en New Builder van het eerste uur.

Tekst: Marion van Sermondt

Hemmink is partner van The New Builders.

Hemmink is partner van The New Builders.

Zet klant en gebruiker centraal

Hilco Knul: “Wist je dat ik ooit de eerste officiële New Builder was?”Hilco: “We willen de bouw veranderen! Dat doen we door de klant centraal te stellen. We beginnen altijd bij de vragen: hoe kunnen wij helpen, waar ligt de behoefte? Van daaruit willen we waarde toevoegen met de juiste kennis en de beste producten/concepten. Maar zeker ook door een goede samenwerking; met onze leveranciers, onze klanten en als collega’s onderling. Wij gaan daarbij voor persoonlijke en sociale innovatie en voor de constante verbetering van onze producten/concepten. Deze combinatie zie ik ook terug bij The New Builders. En daarom ben ik al jaren een New Builder en zijn we als Hemmink ook partner van The New Builders, dat staat zelfs op onze website vermeld. Wist je dat ik ooit de eerste officiële New Builder was?”, lacht Hilco.

Kennispartner voor gehele keten

“Wij willen voor de complete keten een betrouwbare kennispartner zijn. Dat is de ene keer een groothandel, maar vaak ook een installateur, woningcorporatie of de bewoners. Om vanuit onze kennis en ervaring de best passende oplossing en het juiste advies te bieden.”

Hemmink helpt onder andere installateurs en woningcorporaties bij het realiseren van een veilige en comfortabele woonomgeving. “Zo is onze Keten van Brandveiligheid ontwikkeld. In deze keten combineren we product, installatie, onderhoud en bewustwording. Want wat heb je aan een goed product wanneer de installatie niet in orde is, of wanneer de klant het product niet correct inzet of aanstuurt?”

Keten van Brandveiligheid

Richard Kamans: “Wat we over het algemeen zien binnen de wereld van brandveiligheid, is dat er volgens het push principe wordt gewerkt: dit zijn onze producten, die jij nodig hebt.” 

Richard Kamans: “Wat we over het algemeen zien binnen de wereld van brandveiligheid, is dat er volgens het push principe wordt gewerkt: dit zijn onze producten, die jij nodig hebt.”

“We willen niet klakkeloos een apparaat installeren, maar kijken altijd naar de omstandigheden en de bewoners. Welk product past bij de klant en de woning, wat is de beste plek voor de installatie. Naast rook- en CO2-melders, waar je al snel aan denkt bij brandveiligheid, behandelen we ook de energiemonitoring, of bijvoorbeeld een deuralarm. Daarbij werken we samen met ervaren elektrotechnisch installateurs.”

Richard Kamans is Teamleider Sales en Adviseur Veilig & Comfortabel Wonen bij Hemmink: “Wat we over het algemeen zien binnen de wereld van brandveiligheid, is dat er volgens het push principe wordt gewerkt: dit zijn onze producten, die jij nodig hebt. Wij kijken vooral naar de klantbehoefte, dus de installateurs, de woningstichting / verhuurders en de bewoners. Want pas wanneer de bewoners goed geïnformeerd zijn en de producten op hun persoonlijke omstandigheden zijn afgesteld, heb je het écht over veilig en comfortabel wonen.”

Hij vervolgt: “Daarom combineren we een goede productontwikkeling (de juiste oplossing en een sterk product) met advies (wat heb je nodig, hoe ziet je woning eruit, wat zegt de wetgeving). Van daaruit kunnen we een oplossing op maat ontwerpen en aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan het koppelen van een rookmelder aan een elektrische deur; we kijken altijd naar het complete plaatje.”

Passende oplossing

“We werken met geavanceerde oplossingen, inclusief training voor de installateur en de woningcorporatie. En we vergeten de bewoners niet”, aldus Richard. “Voordat we een oplossing bieden, vragen we naar de behoefte, om van daaruit onze kennis, vakmanschap en de juiste producten in te zetten. Daarmee willen we de bewustwording en zo de veiligheid vergroten. Door de jaren heen hebben we enorm veel knowhow opgebouwd, doordat we met zo’n tachtig woningcorporaties samenwerken. Dat brengen we mee in die communicatie richting de bewoners.”

Een gedegen installatie en bijbehorende nazorg maken de keten compleet. De producten moeten niet alleen correct en op de juiste plek geïnstalleerd zijn, maar worden daarna ook periodiek gecheckt, op afstand of ter plekke. Onder andere op onderhoud / vervanging, de batterij, de levensduur. “En we kijken naar de situatie: is het bijvoorbeeld een studenten- of seniorenwoning. Die info wordt opgeslagen, opgevolgd en ingezet aan de hand van Hemmink Inside. Daarin vind je voor ieder product terug waar en wanneer het is geïnstalleerd. Om vanuit die gegevens  optimaal te kunnen ondersteunen vanuit diensten en service.”

Keten van Brandveiligheid.

Keten van Brandveiligheid.

Veilige kabels en energie

Hemmink richt zich op meerdere oplossingen in de bouw, industrie en infra. Zo bieden ze ook oplossingen en trainingen binnen het Industrieel Kabelmanagement. Daarin is Zeker meten een belangrijk aspect, waarin veiligheid, hygiëne, explosiegevaar en bijvoorbeeld straling worden gecontroleerd. Met als doel om de voeding en aansturing op een veilige manier te regelen.

Op naar de toekomst

Hilco: “Wij willen de gehele keten ondersteunen en daadwerkelijke veiligheid en comfort bieden. Door de juiste vragen te stellen, oprecht geïnteresseerd te zijn en zo de beste oplossing te bieden. Vanuit onrust of crisis kan je inspireren, verleiden en verbinden. Dat is ons doel! Waarde voor de klant bieden. Die betaalbare en duurzame woning die we met z’n allen willen aanbieden, die moet slimmer! Want slimmer betekent veiliger, gezonder en comfortabeler. Ik denk dat we daar als The New Builders samen aan meewerken.”

Over Hemmink en Hanzestrohm

new buildersHemmink is een trots familiebedrijf, dat zie je overal terug. In 1951 opgericht, met op dit moment tweede generatie Martin Hemmink aan het roer en inmiddels derde generatie Gijs Hemmink werkzaam binnen het bedrijf. In 2020 ging Hemmink verder onder de naam Hanzestrohm, om de onderlinge samenhang tussen de bedrijven Hemmink, KWx en Kairos verder te versterken.

De naam Hanzestrohm toont de sociale en regionale betrokkenheid. Hanze verwijst naar de Hanzestad Zwolle, naar samenwerking en samen handel voeren. Strohm staat voor de IJssel, doorstromen en beweging, en voor de wet van Ohm.