Eenvoudige installatie douchevloeren

Artikel delen

Een slimme en tijdbesparende oplossing voor het plaatsen van een douchevloer in nieuwbouwwoningen. Dat is het projectframe voor de populaire Squaro Infinity douchevloer van Villeroy & Boch. Het frame wordt al vroeg in het bouwtraject geplaatst. Hierdoor hoeft de douchevloer pas op het laatst geïnstalleerd te worden, tegelijk met het andere sanitair.

eenvoudige installatie

Het frame bespaart niet alleen tijd, maar voorkomt ook beschadigingen aan de vloer tijdens de rest van de werkzaamheden. Zo is een mooie douchevloer gegarandeerd. Aannemers en installateurs delen namelijk de ervaring dat douchevloeren vaak beschadigd raken tijdens de werkzaamheden in een nieuwbouwproject. Samen met een aantal partijen uit de markt heeft Villeroy & Boch daarom gezocht naar een oplossing. Het resultaat? Een frame dat vroeg in het bouwtraject wordt gemonteerd op de ruwe betonvloer, voor het aanbrengen van de cementdekvloer. De douchevloer wordt pas later in het traject geplaatst. Dit voorkomt beschadigingen aan de douchevloer tijdens de realisatie van de badkamer en het verkort de installatietijd.

Drie gangbare formaten

Het frame wordt geleverd voor drie standaard formaten douchevloeren:

  • 90 x 90 cm (frame: 92 x 92 cm);
  • 120 x 90 cm (frame: 122 x 92 cm);
  • 140 x 90 cm (frame: 142 x 92 cm).

De Squaro Infinity douchevloer is verkrijgbaar als vlakke inbouw, met slechts een randhoogte van 40 millimeter. Door het materiaal Quaryl® is de vloer duurzaam, antislip (klasse C), stootvast en schok- en krasbestendig en voelt deze prettig aan de voeten. Het poriënvrije oppervlak biedt schoonmaakgemak en optimale hygiëne.

eenvoudige installatie

Vier matte kleuren

Inloopdouches zijn erg populair, vanwege het luxe en ruimtelijke effect. Vaak wordt er voor een betegelde douchevloer gekozen. Echter hechten vuil en bacteriën zich snel in de voegen en worden tegels snel glad. Een douchevloer is naast veiligheid en hygiëne ook een esthetische keuze. De Squaro Infinity douchevloer is verkrijgbaar in vier matte, moderne kleuren: Stone White, Antracite, Creme en Grey. Zo kan de douchevloer mooi aansluiten bij de rest van de badkamer.

Bekijk hier de instructievideo: https://www.youtube.com/watch?v=PWHJDOUVINo.

Villeroy & Boch
www.villeroy-boch.nl