Gemakkelijk badkamers waterdicht maken

Artikel delen

Het is natuurlijk heel belangrijk dat een badkamer volledig waterdicht is vanwege de waterbelasting. Een volledig waterdichte badkamer zorgt er immers voor dat vocht niet in de lagen onder het tegelwerk terecht komt. Zo’n lekkage kan namelijk weer vervelende vervolgschade veroorzaken.

HydrostopHet afdichten van een badkamer kan op verschillende manieren. Naast traditionele vloeibare afdichting en afdichtingsmortels zoals codex AX 10, AX 220 en AX 230 in combinatie met kimbanden en manchettes is er ook een andere manier om voor een volledig afgedichte badkamer te zorgen. Dat kan met de codex Hydrostop.

De codex Hydrostop is een waterdichte en scheur overbruggende afdichtings- en ontkoppelingsmat, die de ondergrond beschermt tegen het binnendringen van vocht en andere schadelijke stoffen. De unieke eigenschap van de codex Hydrostop is dat deze afdicht en tegelijkertijd ook ontkoppelt. Dit is een groot voordeel zodra er gewerkt wordt met prefab en/of grootformaat tegels.

De codex Hydrostop is zeer eenvoudig verwerkbaar, waardoor de verwerker snel kan werken. De mat is aan te brengen met verschillende codex S1-poeder tegellijmen, waardoor geen aparte producten nodig zijn tijdens het verwerken. Op de codex Hydrostop kunnen rechtstreeks tegels verlijmd worden zonder het gebruik van primers of hechtlagen.

De codex Hydrostop is geschikt voor bijna alle ondergronden en ruimtes, zowel particuliere als commerciële doucheruimtes en badkamers. De codex Hydrostop voldoet aan de strengste emissienormen, EC1 plus.

Codex, een Uzin Utz merk
www.codex-x.com